Eşlerin birbirine benzemesi gerekir. Ayakkabı ve mestin çiftlerine bir bak!
Hz.Mevlana
Eşlerin birbirine benzemesi gerekir. Ayakkabı ve mestin çiftlerine bir bak!
Hz.Mevlana
Sen zayıfları yardımcısız, kimsesiz sanma; yerde bir zayıf aman dilerse, gökyüzü askerleri birbirlerine karışırlar.
Hz.Mevlana
İnsaf et, saman çöpü bile rüzgar esmedikçe hareket etmez ise koskoca dünya bir güç olmadan kendi kendine nasıl hareket eder..
(Mevlana)
''Ey gönül!Ne tuhaf değilmi,bir ömür,şah damaraından daha yakın bir sevgiliyi aramakla geçiyor..."
Hz.Mevlana
"Ey insan! Haddini bil. Ticaret ehli değilsen dükkan açma. Hal ehli değilsen ağzını açma. Büyüklerin olduğu mecliste ahkam kesme. Körler çarşısında ayna satma. Ehil olamıyorsan bari edepli ol.. "
(Hz. Mevlana)
Bildiklerini anlat, ama aklı vermeye kalkma, anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma. sessiz kalmak, bir şey bilmediğin anlamına gelmez, çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez. herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun bir insanı küçümsemek akılsızlık, çok büyük görmekte korkaklıktır. cesaret akıldan gelirse cesarettir, bilgisizlikten gelirse cehalettir...
Hz.Mevlana
Ana veya baba surat asmasa, çocuk tehlikelerden korunur mu? Rabb 'ın sana bela verdi ise seni tehlikeden çekip almak içindir. Kızacak mısın O'na?!..
Mevlana
Ey Aşk..!Seni senelerce yaban ellerde,Hoyrat dillerde aradım..
Oysa Bendeymişsin bilememişim, Oyalanmışım Kalakalmışım..
Ey AŞK..! Al Beni Makamına...!"
-Mevlana-
Bu güzel paylaşımlar için; Emeğinize sağlık Allah c.c razı olsun Kardeşim.
Selam ve dua ile...
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
AŞK:Bilmektir Ey Sevgili...!Bir Tek Yâr'ı Bilmek,Onu Candan Daha ''AZIZ'' Bilmektir...Ondan Gayrı Bildiklerinin Hiçbirşey Olduğunu,Dünyanın Onunla Mana Bulduğunu Bilmektir...Onun Selamı ile Gelen ''BELA'' Olsada ''EYVALLAH'' Diyebilmektir...
(Hz Mevlana)