Ey Aşık! Hani özlem çekiyorsun ya sevgiliye , bil ki sevgilidendir özlemin özü.
Odur asıl sana özlem duyan. Çünkü o tutuşturmayınca alevi , kimsede olmaz ateş.
Ve aşk ateşi önce sevilene , ondan sevene düşer.
(Hz Mevlana)
Ey Aşık! Hani özlem çekiyorsun ya sevgiliye , bil ki sevgilidendir özlemin özü.
Odur asıl sana özlem duyan. Çünkü o tutuşturmayınca alevi , kimsede olmaz ateş.
Ve aşk ateşi önce sevilene , ondan sevene düşer.
(Hz Mevlana)
Sevgide günes gibi ol, dostluk ve kardeslikte akarsu gibi ol, hatalari örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya oldugun gibi görün, ya göründügün gibi ol.
Sen burada misafirsin.
Ve buradan da diğer bir yere gideceksin.
Misafir olan kimse , beraberce getiremediği bir şeye kalbini bağlamaz
Bu menzilden ayrıldığın gibi, bu şehirden de çıkacaksın.
Ve keza,bu fani dünyadan da çıkacaksın.
Öyle ise aziz olarak çıkmaya çalış.
Vücudunu mucidine feda et.
Mukabilinde büyük bir fiat alacaksın
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma. Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim.
(Hz. Mevlana)
Her var olanın var daha mükemmeli, Mademki değil o en güzel, sevmemeli, Gönlündeki sevgi putlarından kurtul, Suret ve şekilsiz olarak gör güzeli!
(Hz. Mevlana)
Ne kadar az yüksekten uçarsan, düştüğün zaman o kadar az incinirsin...Kibiri Bırak Alçak gönüllü ol !
(Hz. Mevlana)
Geveze birine sır söylemek,kırık testiye su koymaya benzer.
(Hz.Mevlana)
Gönlüm dileme dargın, dilim gönlüme...
Gönlüm duygularını anlatamadığı için kızarken dilime, dilim anlatamayacağı şeyleri düşündüğü için kızıyor gönlüme...
Hz. Mevlana
Susmak değil söylemekti emelim... Razıyım sükûnete, Lakin "Kelime-i Şehadetten" sonra gelsin ecelim...
Hz. Mevlâna
Duândaki devam ve ısrara rağmen Lütuf ve ihsan vaktinin gecikmesi Üzülmene ve ümidini kesmene sebeb olmasın... Çünkü duâya icabet; Senin istediğin vakitte değil, Allah’ın senin için tercih ettiği zamanda tecelli edecektir....
Hz Mevlana
Dikenden gül bitiren, kışı da bahar haline döndürür. Selviyi hür bir halde yücelten, kederi de sevinç haline sokabilir.
Hz. Mevlana