Emeğine sağlık. ellerin dert görmesin.
bu çok güzel paylaşımlar için ALLAH (c.c)
Razı olsun.
Emeğine sağlık. ellerin dert görmesin.
bu çok güzel paylaşımlar için ALLAH (c.c)
Razı olsun.
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler. Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler. Sustum, kahrından susuyor dediler; biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
( Mevlana )
Doğruyu söyle, ama gereği gibi! Kaynayan yağın üstüne su dökersen ocağı da yıkarsın, tencereyi de. Söyle ama yumuşak söyle, Sakın doğrudan başka bir şey söyleme; Yumuşak sözlerle de vesveseler satmaya kalkışma!
Zalim kişi bilsin ki; er ya da geç zulmünün cezasını hem bu dünya da hem de sonsuz azabını da cehennemde çekecektir... Yoksulun gönlünü zulümle kebap eden, aslında kendi budunu kızartıp yemektedir..
(Hz. Mevlana)
Hiç görmediğim bir sevinç ; kapına geldim ... "Kim o ? " de yeter ki ; Sen kim olmamı istiyorsan o olmaya geldim.
( Hz.Mevlana)
Tenini besleyip geliştirmeye bakma, çünkü o sonunda toprağa verilecek bir kurbandır. Sen gönlünü beslemeye bak.! Yücelere gidecek şereflenecek olan odur...
(Hz. Mevlana)
Kadının bakışı fitnedir. Bu bakışa bir de sesi eklenirse felaket yüz kat olur. Ona karşı durmak Yusuf 'ların işidir.
HZ. MEVLANA
ALLAH (c.c) razı olsun emeğine sağlık abi.
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken, sen hiç ol. İnsanın çömlekten farkı olmamalı. Nasıl ki çömleği tutan dışındaki biçim değil, içindeki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil, hiçlik bilincidir...
(Hz. Mevlana)