EV KÜNEFESİ
MALZEMELER
250 gr nemli kadayıf
150 gr dil peyniri
100 gr margarin
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı su
2.3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Şekerle suyu kaynatın koyu kıvamlı olunca limon suyunu ekleyin ocağı kapayın kadayıf olana kadar soğusun suyu az olduğu için çabuk koyulaşıyor çok fazla kaynatmayın margarini eritin kadayıfı derin bir kapa alın eritilmiş ve ılınmış margarini üzerine dökün kadayıfı karıştırın yağ heryerine bulaşsın ve 25 santim çapında teflon tavaya kadayıfın yarısını orantılı şekilde yerleştirin dil peynirini uzun şekilde doğrayın kadayıfın üzerine orantılı şekilde dizin kalan yarım kadayıfıda tavaya güzelce koyun ocağı kısık ayarda acın tavayı ocakta kadayıfın heryeri kızaracak şekilde pişirin ve uygun bir baskı ile kadayıfı bastırın kadayıf incelsin ve kıtır kıtır olsun pişen tarafı bir tabak yardımı ile veya kapaklı tavanız var ile onun kapağı ile çevirin öteki tarafıda kızartırken yine kadayıfı bastırın kıtır olması için her iki tarafta kızarınca servis tabağına alın soğuk şerbeti üzerinde gezdirin ve sıcak servis yapın benim yaptığım çok güzel oldu ben bile şaşırdım ilk yapışım güzel sonuç verdi denemeye değer yapanlara afiyet olsun...