***
DIŞARDA
Points: 455.346, Level: 100
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 100,0%
Achievements


Perde pilav değil ama lezzeti tıpkısı...

PERDELİ PİLAV
2 su b. pirinç
1 soğan
250 gr kuzu eti
1 havuç
1 domates
2 çorba k. kuş üzümü
2 çorba k. dolmalık fıstık
1 çay k. tarçın
1 tutam maydonaz
1 çorba k.tereyağı
11 yaprak milföy hamuru
HAZIRLANIŞI:
Tencereye sıvıyağı alın üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edip biraz kavurun.
Kavrulmuş soğanların üzerine kuzu etlerini ilave edin ve tekrar etler pişene kadar
kavurun.Tencereye kavrulan etlerin üzerine pirinci ilave edin üzerine dolma fıstığı,kuş üzümü
tarçını ilave edin.Domatesi ve havucu minik küp şeklinde kesin ve tencereye alın üzerine ince kıyılmış
maydonozu da ilave ederek ocaktan alın.10 adet milföy hamurunu uç kısımlarından birleştirin.Merdane yardımıyla kare bir hamur açın.1 adet milföyü uzunlamasına ince şeritler şeklinde kesin.
Yuvarlak bir çemberin içine uzun şerit halinde kesilmiş olan milföyü aralıklı
olarak dizin.Dizdiğiniz şerit milföylerin boş kalan kısımlarına bademleri yerleşetirin.
Kare şeklinde elde ettiğiniz hamuru çembere uç kısımları dışarda kalacak şekilde
yerleştirin ve içine pilavı ilave edin üzerini hamurun uç kısımlarıyla kapatın.
Önceden ısıtılımış 180 dercelik fırında pişirin.