HAMSİLİ PİLAV

MALZEMELER
1 kg hamsi
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tahmini tuz su

YAPILIŞI
hamsilerin kafalarını koparın kılçıklarını tamamen ayırın bolsuda yıkayın
ve resimdeki gibi yağlanmış tepsiye dizin soğanları yemeklik doğrayın
sıvı yağda kavurun üzerine pirinçi kuş üzümünü yıkayın koyun kavururken
tuzunu ve baharatlarıda ekleyin tahmini kaynak suyuda koyun pişirin
aynı normal pilav yapar gibi suyunu çektirin çekince 10 dakika kadar dinlendirin
dinlendikten sonra hamsili tepsiye orantılı şekilde yayın üzerini hamsiyle kapatın
margarini üzerine bölün fırında üzeri kızarana kadar pişirin ılık servis yapın
arzu eden dolmalık fıstık pilavına koyabilir yapanlara
afiyet olsun..