BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
2 su bardağı kalın bulgur
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
1 kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 domates
tahmini su tuz nane
kırmızı pul biber maydanoz
YAPILIŞI
öncelikle bulguru ayıklayın suya koyun
yarım saat kadar bekletin
soğanı ince doğrayın yağ ile kavurun
salçayı domatesi rendeleyin koyun
biberleride ince doğrayıp ekleyin kavurun
iyice ölsünler ardından bulguru yıkayın koyun
tahmini kaynak suyunuda dökün 2-3 santim
keçik olsun fazla suya gerek yok suda
beklediği için tuzunu kırmızı biberide ekleyin
kısık ateşte pişirin pişmeye az kala
naneyi ve maydanozu koyun
tam suyunu çekmeden ocağı kapatın
biraz suyu varken kendi suyunu çekiyor zaten
bu şekil olursa fazla kuru olmaz yapanlara
afiyet olsun...