Malzemeler:
4-5 adet uzun boy patlican
2 yumurta
kizartmak için yeterince yag
1 kasik salça
1 bardak su

Köftesi için:
½ kg. kiyma
1 adet sogan
1 dilim bayat ekmek
tuz ve karabiber

Yapilisi:
Patlicanlari alacali soyup, boylamasina ince seritler halinde dograyin (0,5 cm). Tuzlu suda bekletin. Çikarip kurulayin.
Yumurtalari uzun bir tabaga kirip çirpin. Tavaya bol yag koyup kizdirin. Patlican dilimlerini yumurtaya bulayip kizartin. Kagit havlu üzerine alin.
Patlicanlar sogurken içi için köftelik hamur hazirlayin. Bir patlican dilimini tepsiye alip, içine köfte karisimindan ceviz büyüklügünde koyup, rulo yapin ve bir firin tepsisine diklemesine dizin. Salçayi su ile karistirip tepsiye dökün. Firinda veya ocakta pisirin.
Afiyet olsun.