3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: İş İşten Geçmeden...

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 4,9%
    Achievements
    Zümrüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    ıstanbul rize
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    24

Standart İş İşten Geçmeden...

İş İşten Geçmeden

Çoğunuzun bildiği ibretli hikaye ile başlamak istiyorum sözlerime.

Misal bu ya iki kurbağa ormanda gezinirken içi süt dolu bir kuyuya düşmüşler.İkisi de var güçleriyle çırpınmaya başlamışlar. Lakin dakikalar ilerledikçe kurbağalarda derman kalmamış.

Ümitsizliğe kapılan bir kurbağa:

"Buradan kurtulamayacağız!" diyerek vıraklamaya başlamış.

Arkadaşı ise :

"Öyle deme! Hele bir azim gösterelim çalabalayalım!" dediyse de arkadaşı çoktan kendini sütün içine bırakmış ve kuyunun dibine doğru batmış.

Diğer kurbağa ise:

"Evet çok zor durumdayım! Ama bu hemen pes etmemi gerektirmez. Tüm imkanlarımı kullanıp çalışacağım takdir ü tealanındır." demiş ve durmadan zıplamaya başlamış. Zıplamış zıplamış...

O kadar çok zıplamış ki süt yavaş yavaş yağlanmaya katılaşmaya başlamış. Çok sevinen kurbağa daha çok zıplamış daha çok zıplamış ve bir süre sonra sütün üstünde yağ tabakasından katı bir yer oluşmuş. Buraya çıkan kurbağa bir zıplayışta kuyudan kurtulmuşazminin ve mücadelesinin sonucu yeniden hayata dönmüş.

Uzun yıllar önce duyduğum bu hikaye bugünlerde zihnimde yeniden canlandı.Bana bu öyküyü anımsatanyaşı ortanın üzerinde olan ablalarınteyzelerin sıklıkla kulak misafiri olduğum serzenişleri...

Detaylarda farklılık olsadabakış açılarıüslupları aynı minvalde seyrediyor.Şu cümlelerle giriyorlar konuya:

_Ah evladım anamdanbabamdan sorsun vebalini.Bana Kur'an-ı Kerim'i öğretmediler.Hatta okumam yazmam bile yok.Ben istemezmiydim şimdi gürül gürül Kur'an okuyabilmek...diye devam eden sitem kokan ifadelerkabullenilmiş çaresizlikler uzayıp gidiyor.

Önce kendi tembel nefsime sonra onlara diyorum ki:

_Şeytanın bizi içine çekmeye çalıştığıçaresizliktembellik acizlik kuyularına düşmek müslümana yakışmaz. Azrail(a.s) kapımızı çalıncaya kadar çırpınmaya vaktimiz var.İlim öğrenmek yediden yetmişe herkesin boynunun borcu.Son nefese kadar talebeliğimiz devam etmeli yoksa vebalin büyük kısmı ebeveynlerimizin sırtından iner de bizim sırtımıza biner.

Kainat içinde yaratılmış her mahlukta inanılmaz bir faaliyet var.Zerreden şemse kadar her mevcut harıl harıl çalışırken eşref-i mahlukat olan insana bahaneler üretipacizliği kabullenmek yakışmaz.Biz marifetullaha talip olduğumuzda O'nun bizi cehalet kuyularından çıkarmaması mümkün mü?

Bizi ilgilendirmediği halde televizyondaki evlenme programlarıylaabuk subuk dizilerle heba ettiğimiz vakitleri Kur'an-ı Kerim'i okumakanlamakyaşamak ve yaşatmak yolunda harcasak ne mesafeler katederdik kim bilir?Bilmem hangi dizidehangi oyuncununağzından çıkacakları merak ettiğimiz kadar beş vakit namazda okuduğumuz ayetlerin manalarını merak ediyor muyuz?Kur'an'ı öğrenme yolunda kaç gecemizi feda ettik? Sahte gündemlerdensahte simalardan yüz çevirmenin zamanı gelmedi mi?Suçu başkalarına atarak ferahlayan azgın nefsimize daha ne kadar teslim olacağız?..

Bırakalım malayanilerle dolu heva ve heveslerimizi. Kelamullah'ı öğrenmeanlamayaşama ve yaşatma yolunda harcayalım çabamızı.Bu yolda çırpındıkça hem kendimizi hem çevremizi kurtarırız karanlık girdaplardan. Haydi yarını beklemeden bugünden sıyrılalım ümitsizliğin bataklığından.İlmi isteyene vereceğini vaad ediyor Yüce Rabbimiz...

İnanın iş işten geçmiş değil.Yetmiş yaşında olsanız bile geç kalmış değilsiniz.Rabb'im kendi yoluna gönül verip baş koyan kulunun ellerini asla boş çevirmez.

-u Teala bahanelere sığınmayıpçaresizliği kabullenmeyenbu uğurda gayret sarf eden tüm kardeşlerimizin yardımcısı olsun.Kur'an'ın nuru iki cihanda yüzlerini akgönüllerini pak eylesin.

ÂMİN!..

Mecnun Misali Leylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
    Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ Değil Mevlâ’dır Hep…

DIŞARDA
    Overall activity: 75,0%
    Overall activity: 75,0%
    Achievements
    MaHiR 01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Bir Boğaz yedi tepe
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Cevap: İş İşten Geçmeden...

AMİN! HZ ALLAH (C.C) CÜMLE ÜMET-İ MUHAMMD MUSTAFA (S.A.V)
    Yüzünü ruz-ı mahşer'de kandi nuruyla nurlandırsın inşallah.
    ALLAH C.C Senden razı olsun emeğine sağlık kardeşim.
    Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.
    13.Asrın Müceddidi
    BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ

DIŞARDA
    Achievements
    Zümrüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    ıstanbul rize
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    24

Standart Cevap: İş İşten Geçmeden...

amin amin rabbim sndende razı olsun inşlh salih amel işleyen kulalrının zümresine senide ilhak eylesin inşlh

Mecnun Misali Leylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
    Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ Değil Mevlâ’dır Hep…