KIYMALI RULO BÖREK

HAMURUN MALZEMELERİ
2 kg un
1 yemek kaşığı tuz
tahmini ılık su ile yoğur yumuşak bir hamur yap
üzerini ört içi malzemeyi hazırla hamur beklerken


İÇ MALZEMELER
2 kuru soğanı ince doğra 2 yemek kaşığı sıvıyağ
ile kavur 400 gr kıymayı 1 tatlı kaşığı
tuzu ve tahmini karabiberi ekle azcık kavur ocağı kapat


ÜZERİNE İÇİN
1 paket margarin 250 gr açmak için
2 su bardağı un 1 yunurta sarısı


YAPILIŞI
hamuru uzunlamasına yuvarlayın yumurtadan biraz büyük
parçalar bıçak yardımı ile kesin
24 parça çıktı benim hamurda kestiğiniz parçaları un ile beze yapın

merdane ile 20 santim çapında un ile yuvarlak açın margarini
eritin ve açtığınız hamurun üzerine sürün
12 adet olunca en üste yağ sürmeyin

iki adet hamurumuz olmuş oldu 12 li bu hamurun tekini
un ile sofra boyunca açın içine kıymalı içten koyun

ucundan rulo şeklinde sarın yarıya gelince bırakın karşı uçdan
sarmaya başlayın ortaya gelince ortasını kesin 5 santim
eninde bıçak ile kesin

yağlanmış tepsiye dizin diğer hamuruda aynı şekilde yapın
tepsiyi doldurun üzerine yumurta sarısı sürün 230 derecede pişirin

ılk servis yapın yapımı zor ama çıtır çıtır oluyor denemeye değer
afiyet olsun...