Günde iki çorba kaşığı bitter çikolatanın kanın pıhtılaşmasını engellediğini biliyor muydunuz?

John Hopkins Üniversitesi ve Bloomberg Halk Sağlığı Okulu araştırmacıları kandaki pıhtılaşmanın önüne geçilmesine yardımcı olabileceği sonucuna ulaştılar.

Bilim adamlarının aspirinle benzeri bir biyokimyasal etki yaratıyor ve kandaki pıhtılaşmayı azaltıyor.

Profesör Diane Becker aspirinle aynı biyokimyasal etkiyi yarattığını öğrendiklerini söyledi.

Siyah çikolatanın tansiyonu düşürebildiği ve kan dolaşımına farklı faydaları olduğu bilim adamlarınca yaklaşık 20 yıldır biliniyor.

American Heart Association’ın yıllık bilim toplantısında duyurulması planlanan son araştırma gıda tüketiminde normalin dışına çıkılmamasını öğütlüyor ve düzenli diyetin bir parçası olarak yenecek bir parça çikolatanın veya içilecek sıcak çikolatanın insan sağlığı için iyi olduğu sonucuna ulaşıyor.