ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ





Malzemeler

- 6 adet havuç (kabukları kazınıp halka halka doğranmış)
- 3 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 3-4 diş iri doğranmış sarımsak
- 2 limonun suyu
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 3 küp şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- Tuz, karabiber

Yapılışı

- Soğanları ve sarımsakları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun, 1 yemek kaşığı un ekleyerek hızlıca karıştırın.
- Havuçları da ekleyip bir süre kavurduktan sonra suyu, şekeri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Ben bu yemeği soğuk daha çok beğendim. Servis yaparken kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz.