Sağlıklı yaşam için haftada 3 gün balık
Çanakkale (AA)- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alparslan balığın haftada 3 kez tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Alparslan balık etinin yağıyla birlikte son derece yararlı bir besin olduğunu bildirdi. Balıkta ''OMEGA 3 ve OMEGA 6'' yağ asitleri A B ve K vitaminleri ile
magnezyum selenyum fosfor gibi minerallerin yoğun olarak bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Alparslan hangi balığın ne kadar sıklıkla ne ölçüde ve de hangi mevsimde tüketileceğinin de önemli olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Alparslan Türkiye'de her mevsim yenilebilecek balık türlerinin bulunduğunu pişirme yöntemlerinin de sağlıklı beslenmede etkin rol oynadığını bildirdi.

Balığın kızartılmadan tava ızgara pilaki ya da sebzeli olarak tüketilmesinin sağlık açısından daha uygun olduğunu bu besinin beslenme diyetine dahil edilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Alparslan ''Hepimizin özellikle de sporcu ve mankenler gibi meslekleri gereği ince ve zarif kalmaları gereken kişiler diyetlerinde balığı asla uzak tutmasınlar'' dedi. Prof. Dr. Alparslan çok lezzetli ve yararlı bir gıda olan balığın haftada ortalama 3 kez tüketilmesinin faydalı olacağını söyledi.