Sağlıklı yaşam için haftada 3 gün balık
Çanakkale (AA)- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alparslanbalığın
haftada 3 kez tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Alparslanbalık etinin
yağıyla birlikte son derece yararlı bir besin olduğunu bildirdi. Balıkta ''OMEGA 3 ve OMEGA 6'' yağ asitleri
A
B ve K vitaminleri ile
magnezyumselenyum
fosfor gibi minerallerin yoğun olarak bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Alparslan
hangi balığın ne kadar sıklıkla ne ölçüde ve de hangi mevsimde tüketileceğinin de önemli olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Alparslan
Türkiye'de her mevsim yenilebilecek balık türlerinin bulunduğunu
pişirme yöntemlerinin de sağlıklı beslenmede etkin rol oynadığını bildirdi.
Balığın kızartılmadantava
ızgara
pilaki ya da sebzeli olarak tüketilmesinin sağlık açısından daha uygun olduğunu
bu besinin
beslenme diyetine dahil edilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Alparslan
''Hepimizin
özellikle de sporcu ve mankenler gibi meslekleri gereği ince ve zarif kalmaları gereken kişiler
diyetlerinde balığı asla uzak tutmasınlar'' dedi. Prof. Dr. Alparslan
çok lezzetli ve yararlı bir gıda olan balığın
haftada ortalama 3 kez tüketilmesinin faydalı olacağını söyledi.