Mevlana derki;
İmtihan mekânı olan dünya,
Kötü arzuların bir mıknatısı gibidir,
Bütün samanları çeker; ancak özlü buğday
(yâni iç âlemi aşk, sır ve hikmetlerle dolu mü’min),
Onun çekişinden kurtulur...
Mevlana derki;
İmtihan mekânı olan dünya,
Kötü arzuların bir mıknatısı gibidir,
Bütün samanları çeker; ancak özlü buğday
(yâni iç âlemi aşk, sır ve hikmetlerle dolu mü’min),
Onun çekişinden kurtulur...
Günah içinde yüzen bir kimsenin dünya işleri ile ilgili duasının kabul olması, isteklerine kavuşması, onun aleyhine olur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Mümin dua ettiği zaman, Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselama, "İsteğini hemen yapma, ben onun sesini seviyorum" buyurur. Günahkâr dua edince de, "Bunun isteğini hemen yerine getir, ben onun sesini sevmiyorum" buyurur.) [İbni Neccar]
cennet dediğin nedir ki: 3 5 huri , 4 5 katlı köşk, isteyene ver onları , bana seni gerek seni...
[Yunus emre]
Eğer terbiye-i Kur'an-iye ve Nur'un hakikatlarıyla kendini muhafaza eylese,tam bir kahraman genç ve mükemmel bir insan ve mes'ud bir müslüman;ve sair(diğer) zihayatlara,hayvanlara bir nevi(tür) sultan olur.(sözler)
"İnsan, komşusunu, kardeşini ve babasını öldür(ecek kadar zalimleş)medikçe kıyamet kopmaz."
[Buharî]
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı;
Elindeyse beyazdan, gel de ayır beyazı!..
Hayallerle gerçekler yarışır, hayaller önde gider ama her zaman gerçekler kazanır!..
Ve tavuğa dahi annelikhissi ile, yavrusunu koruma telaşesinden köpeğe boynunu uzattıran şefkat,bizi dünyaya getirende nasıl tebellür etmiştir...ya bunu sinelere nakşeden Allah(cc)...?
Kader, beyaz kağıda sütle yazılmış yazı;
Elindeyse beyazdan, gel de ayır beyazı!..
tşk ederim çok güzel sözler emeyine bereket
Mecnun MisaliLeylâ’nın Zülfüne Hemen Gönül Bağlama.
Çünkü seni AŞK Çöllerinde Gezdirip Duran Leylâ DeğilMevlâ’dır Hep…