DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

bu kainat niçin yaratildi...
Bu Kainat Niçin Yaratildi?
Basimizi gökyüzüne çevirip baktigimiz zaman ne görüyoruz? Sonsuz bir kainat, sonsuz bir güzellik, sonsuz bir nizam, o kadar büyük bir kainat ki, içerisinde bir yildizin isigi diger bir yildiza 100 milyon senede bile gidemiyor. Isigin bir saniyede 300 bin km. yol kat ettigini düsünecek olursak bu ne büyük azamettir Ya Rabbi! Cenab-i Hak insanlara bir esere bakarak bu eserin sahibi hakkinda fikir edinme kabiliyeti vermistir. Bir resme baktigimiz zaman bu resmi yapan kimsenin çocuk mu? Olgun bir insan mi? Sinirli mi? Huzurlu mu? Oldugunu anlamak mümkündür. Iste bunun gibi bu kainata baktigimiz zaman en ufak bir yerinde bir aksaklik bulunmayan, bir uyumsuzluk olmayan, surada da müteahhidin parasi yetismemis burayi da idare edivermis sen de bakmayiver kardesim, denmesine ihtiyaç duyulacak en ufak bir kusur bulunmayan bu kainatin yaraticisi da elbette her türlü kusurdan münezzeh sonsuz Kemal (Eksiksiz, tamlik, bütün güzel sifatlarla muttasif olmak) sahibi olan Rabbimizdir. Dolayisiyla etrafimiza bakindigimiz zaman yaraticimiz olan Rabbimizin Kemal sifatiyla muttasif oldugunu idrak etmememiz mümkün degildir. Rabbimiz her türlü eksikten, noksandan münezzehtir. Sonsuz Kemal sahibidir.
Bir Hadis-i Kutside Cenab-i Hak bildirmistir ki:
"BEN GIZLI BIR HAZINE IDIM. BILINMEYI MURADETTIM. BENI BILSINLER DIYE MAHLÜKATI YARATTIM."
Bir yerde çok kiymetli bir hazine olsa, ama onu kimse bilmese; diger yerde ise bir hazine olsa kendisini bilecek bir kainati yaratsa ve bilinse elbette ikinci hal birinciye nazaran daha büyük bir "Kemal" ifade eder.
Rabbimiz ise sonsuz Kemal Sahibidir. Hadis-i Kutside de bildirildigi gibi; iste bu yüzden bu kainat yaratilmistir. Eger bu kainat yaratilmasaydi Rabbimizin Kemal sifatinda noksanlik olurdu.
Yaratilan bu kainatta cemadat (Cansiz cisimler) var; canli nebatlar, hayvanlar ve insanlar var. Insan yaratilanin en mükemmeli, en sereflisidir.
Seni aramam için uzaga attin!
Alemi benim, beni kendin için yarattin!
N.F.K.
INSAN NIÇIN YARATILDI?
Insanin bütün diger yaratilanlardan, nebatlardan ve hayvanlardan üstün olmasinin temelinde Cenab-i Hakkin ona verdigi dört önemli meziyet bulunmaktadir.
Bunlar,
1. Dogru ile Yanlisi
2. Güzel ile Çirkini-Iyi ile Kötüyü
3. Faydali ve Zararliyi
4. Adalet ve Zulmü
ayirabilme meziyetleridir.
Diger mahlukatta bu kiymetli meziyetler yoktur.
Bunun için bir insan bu meziyetleri ne derece süratle ve isabetle kullanabilirse o insana o derecede akilli diyoruz.
Bir insan bu 4 temel meziyete ve akila sahip olunca o insanda iman olur. Insani yücelten iste bunlardir: Akil, iman ve 4 temel meziyet.
Eger insan gibi mükemmel bir mahluk yaratilmasaydi bu Rabbimizin sonsuz Kemal sifatina uygun düsmezdi. Çünkü birçok güzellikler yaratilmis ama bunu gören, sezen yok. Bu bir eksiklik olurdu. Ondan dolayi, insanin yaratilmasi Yüce Rabbimizin sonsuz Kemal sifatinin bir geregidir.