3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: ....çig Köftenin Dogusu Ve Yapilisi.....

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart ....çig Köftenin Dogusu Ve Yapilisi.....

    Çigköftenin DoguS Öyküsü

    Hz. ibrahim döneminde yaSayan bir Urfali avci, avladigi ceylani eve getirerek hanimindan yemek yapmasini ister. Hanimi evde odun bulunmadigini söyler. Çevrede toplanacak bir tek dal dahi kalmamiStir. Zira Nemrut, Hz. ibrahim'i ateSe atmak için yakacak ne varsa toplattirmiStir. Avci, hanimindan bir çare bulmasini ister. Bunun üzerine kadin, ceylanin budundan bir miktar yagsiz et çikararak bir taS üzerinde baSka bir taSla ezmeye baSlar. Sonra ezilmiS eti bulgur, biber tuzla kariStirarak yogurur. YeSil sogan, maydanoz ekler. Böylece Urfa'nin o leziz ve tadina doyum olmaz çigköftesi meydana gelir. Hz. ibrahim'in ateSe atildigi günden bir hatira da bu yemek kalir.

    Çigköftenin YapiliSi

    Malzemeler: 2 su bardagi köftelik bulgur, 250 gr. dögülmüS yagsiz kara et, 6 yemek kaSigi kuru isot, 1 tatli kaSigi tuz, biraz tarçin, 8 - 10 adet yeSil sogan, 1 kuru sogan, biraz kara biber, 1 demet maydanoz, bir tatli kaSigi salça.

    Çigköftelik bulgur özel olarak yaptirilmiS köfte legenine konur, tuz, kuru isot, tarçin, kara biber, salça ve et eklenir. Kuru sogan soyulup dograndiktan sonra bu malzemeye eklenir. YeSil sogan ve maydanoz yikanip incecik dogranarak bir tarafa alinir. Legendeki malzemeler çok az su ile yavaS yavaS bastirarak bulgur iyice yumuSayincaya kadar yogrulur. DogranmiS maydanoz ve sogan kariSimi eklenir, hafifçe ezilerek toparlanir. Küçük sikimlar haline getirilerek marul, salatalik, nane, semiz otu ve turpla servis yapilir.

    Sira gecelerinde çigköfteden sonra Sillik, daS ekmegi, katmer, kadayif, baklava, küncülü akit, Sire gibi tatlilar da ikram edilir. Sillik Urfa'ya has tatlilarin en güzel olanlarindan biridir. Yapimi oldukça maharet ister.


    Seni çok Özledim Annem

  2. #2
    BaRLa
    BaRLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart Cevap: ....çig Köftenin Dogusu Ve Yapilisi.....



    emeğinize sağlık canım çiğ köfte çekti :D
    Allah razı olsun kokusu buralara kadar geldi..



  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 155.310, Level: 100
    Points: 155.310, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Konyevi Nisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Dünyadan !!
    Mesajlar
    20.631
    Points
    155.310
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    38

    Standart Cevap: ....çig Köftenin Dogusu Ve Yapilisi.....

    Alıntı DiaS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    emeğinize sağlık canım çiğ köfte çekti :D
    Allah razı olsun kokusu buralara kadar geldi..

    abi sende bula bula bugunumu buldun buraya girecek ya:D


    Seni çok Özledim Annem

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •