Erik soslu kabak (Almodrete)



Erik soslu kabak (Almodrete)
KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk

Malzemeler:
1 kg kabak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kg erik sosu
1 limonun suyu
4 diş sarımsak
7-8 dal dereotu
Erik sos için:
1 kg yeşil erik
Su
Hazırlanışı:
* Erik sos için; erikleri yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Erikler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve elinizle ezerek süzgeçten geçirin.

* Kabakları soyun. Kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip ezin. Dereotunu yıkayıp kıyın.

* Sıvıyağı kızdırıp kabakları 1-2 dakika soteleyin. Erik sosu, sarımsak ve limon suyunu ekleyin. Çok az su ilave edip kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotu serpip servis yapın.