Sayfa 10/11 İlkİlk ... 891011 SonSon
108 sonuçtan 91 ile 100 arası

Konu: Börek ve Poğaçalar

  1. #91
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Pırasalı Kiş

    Malzemeler
    1 kg Pırasa
    1 kg Mantar
    2 Soğan
    3 Diş Sarmısak
    1 Çorba Kaşığı Salça
    1/2 Su Bardağı Soya Sosu
    Tuz , Kekik
    Sos Malzemesi:
    4 Kahve Fincanı Margarin
    4 Çorba Kaşığı Un
    2 Su Bardağı Süt


    Yemeğin Tarifi
    Pırasayı yıkayıp,ince ince dilimleyin.Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin.Pırasayı ekleyip hafif ateşte kavurun.Kekik ve tuz serperek karıştırın.
    Ayrı bir kapta soya sosu ve salçayı karıştırın.Kavrulan pırasaya karışımı ilave edip 5 dk pişirin.Mantarları ince ince doğrayıp haşlayın.
    Sos hazırlamak için margarini eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun.Sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelince ateşten alın.Haşlanmış mantar ve sosu pırasalı karışıma ilave edip harmanlayın.
    Milföy hamurlarını hafifçe açın.Yağlanmış fırın tepsisinin zeminini tamamen kaplayacak şekilde hamurları yerleştirin.Pırasalı karışımı üzerine yayıp 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.




    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #92
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Pırasalı Tart

    Malzemeler
    5 Kahve fincanı Sade Kekun
    1 Kahve fincanı Yumuşamış Tereyağı
    4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    1 Çorba Kaşığı Sirke
    4 Çorba Kaşığı Su
    Tuz
    İç Malzemesi:
    4 Pırasa
    1 Kutu Krema(200 gr)
    1/2 Çay Bardağı Süt
    2 Yumurta
    100 gr Beyaz Peynir
    Tuz , Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Kekun,oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin,sıvıyağ,sirke,su ve tuzu karıştırıp yumuşak bir tart hamuru yoğurun.20-25 dk buzdolabında bekletin.Yağlanmış kalıba yerleştirip birkaç yerinden çatalla delin.
    Pırasaları temizleyip yıkayın.Ufak ufak doğrayıp hafifçe haşlayın ve süzün.Krema,tuz,biberle karıştırıp hamurun üzerine yayın.Önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirin.Dilimleyip sıcak servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #93
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Pirohi (4 Kişilik)

    Malzemeler
    2 su bardağı un
    1 adet yumurta
    Yeterince su
    Yarım kalıp beyaz peynir
    Yarım demet maydanoz
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı acıbiber salçası


    Yemeğin Tarifi
    2 su bardağı unu biraz tuzla karıştırıp, bir yoğurma kabına alın. Ortasını açın. Yumurtayı kırın. Azar azar su ilave ederek, sert bir hamur haline getirin. Üzerini nemli bir bezle kapatın. En az yarım saat dinlendirin.
    Beyaz peyniri elinizle ufalayın. İçine ince kıyılmış yarım demet maydanozu katın. Dinlendirilmiş hamuru birkaç bezeye ayırın. Arasıra un serperek açın. iri kareler halinde kesin. Her karenin ortasına bir miktar peynirli harç koyun. Kapatın.
    Tüm bezeleri bu şekilde bitirin. Tuzlu suya teker teker atarak haşlayın. Yayvan bir servis tabağına çıkarın. 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırın, içine 2 çorba kaşığı acı biber salçasını ekleyin. Pirohinin üzerine gezdirip, servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #94
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Pirinçli Börek

    Malzemeler
    1 Kg Un
    1 Çay Bardağı Zeytinyağı
    1 Çay Bardağı Yoğurt
    1 Adet Yumurta
    1/2 Kahve Fincanı Sirke
    1 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
    1 Tatlı Kaşığı Karbonat
    Tuz , Su
    İçi İçin:
    250 Gr Orta Yağlı Kıyma
    2 Adet Soğan
    2 Çorba Kaşığı Aspir
    2 Su Bardağı Pirinç
    3 Su Bardağı Su
    Tuz , Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Geniş bir kapta unu.zeytinyağı ve yoğurdu,1 adet yumurtayı,yarım kahve fincanı sirkeyi,1 tatlı kaşığı pudra şekerini,1 tatlı kaşığı karbonatı,tuzu ve yeterince suyu karıştırın.Özleşene ve biraz sert bir hamur elde edene dek yoğurun.
    Böreğin iç malzemesi için tavaya 250 gr kıymayı alın.Kısık ateşte sürekli karıştırarak ,yarı yarıya kavurun.Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.Küçük küçük kestiğiniz soğanı ekleyin.Soğan pembeleştiğinde ve kıyma kavrulduğunda 2 çorba kaşığı pirinci ve aspiri(aktarlarda bulunur) ilave edin.1-2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin.Suyunu çekene dek pişirin.
    Hamuru hazır yufka büyüklüğünde ve fazla ince olmayacak şekilde açın.Fincan tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.Bu yuvarlağın yarısına,hazırladığımız içten bir miktar serpin.Diğer yarısını üzerine kapatın.Kenarlarını,çatal ile bastırarak ,şekil verin.Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #95
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Pirzola Börek (4 Kişilik)

    Malzemeler
    8 Kuzu Pirzola
    2 Yufka
    3 Domates
    2 Sivribiber
    1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
    2 Yemek Kaşığı Margarin
    1 Çay Kaşığı Toz Şeker
    Tuz, Karabiber, Kekik


    Yemeğin Tarifi
    Tavada bir yemek kaşığı margarini eritip pirzolaları kızartın. Domateslerin kabuklarını temizleyip, küp küp doğrayın. Biberleri ince ince kıyın.
    Pirzolaları kızarttığınız tavada bir kaşık margarini eriterek biber ve domatesleri kavurun. Tuz, karabiber, kekik ve toz şekeri ilave edin.
    Yufkaları dörde böün. Her parçanın geniş ucuna önce domatesli sos yerleştirin, kaşar rendesi serpin ve pirzolaları yerleştirin. Yufkayı pirzolanın üzerine üçgen şeklinde sarın. Ucunu ıslatıp yapıştırın.
    Tüm pirzolalara aynı işlemi uygulayarak kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  6. #96
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Poğaça
    Malzemeler
    1 Ekmek Hamuru
    200 gr. Kıyma
    150 gr. Tereyağı veya Margarin
    İç Malzemesi
    Baş Soğan
    1 Domates
    1/2 Demet Maydanoz
    Tuz, Karabiber, Pulbiber


    Yemeğin Tarifi
    Oda sıcaklığındaki yağı ekmek hamuruna yedirin. Orta büyüklükte parçalar alarak serpilmiş un üzerinde yuvarayın, sonra açın.
    Hazırladığınız iç malzemesini açtığınız hamurun üzerine koyun, dilediğiniz gibi şekil verin. Ustüne yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.
    İçin HazırlanmasıSoğanı küp şeklinde doğrayıp yağda biraz öldürün. Küp şeklinde doğradığınız domatesi, kıymayı, maydanozu ve soğanı birlikte 2-3 dakika kavurun. Isrenirse kıyma yerine peynir ya da ıspanak da kullanılabilir.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  7. #97
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Pratik Börek

    Malzemeler
    1 Adet Yufka
    1 Adet Yumurta
    1 Su Bardağı Süt
    3 Adet Sosis
    3 Dilim Sucuk
    1 Su Bardağı Taze Kaşar Rendesi
    2 Adet Çarliston Biber
    Kızartmak İçin: Sıvı Yağ


    Yemeğin Tarifi
    Teflon tavaya çok az sıvı yağla yağlayın.Yufkayı kenarları dışarda kalacak biçimde tavaya yerleştirin.Ortasına küp şeklinde doğranmış sucukları,sosisleri,çekirdekle ri çıkardıktan sonra küçük küçük doğranmış biberleri ve rendelenmiş kaşarları koyun.
    Ayrı bir kapta 1 adet yumurtayı ve 1 su bardağı sütü mikserle çırpın.Yufkanın içindeki malzemelerin üzerine dökün.Yufkanın kenarlarını ortada birleşecek şekilde kapatın.Buzdolabına koyup 15 dk bekletin.Böreği önlü arkalı çevirerek pişirin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  8. #98
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Pratik Su Böreği (6 Kişilik)

    Malzemeler
    2 adet yufka
    2 adet yumurta
    4 çorba kaşığı yoğurt
    1 su bardağı süt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1/2 çay bardağı su
    150 gr. beyaz peynir
    1/2 demet maydanoz


    Yemeğin Tarifi
    Küçük bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. Yufkaların her birini 12 parçaya ayırın.
    Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü karıştırın. Ufalanmış beyaz peynire ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Yufkaların bir kısmını tepsiye yayın (Kalp şeklinde bir kalıp da kullanabilirsiniz). Üzerine yoğurtlu sütlü karışımdan biraz dökün. Tekrar yufka parçalarını koyun.
    Yufkaların üzerine maydanozlu peynir serpin. Peynirin üzerine tekrar yufka koyup, kalan yoğurtlu sütlü karışımı dökün. Tepsinin kenarındaki yufkaları kaldırtıp, altına 1 çay bardağı sukoyun.
    Böreği 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya yaklaşık yarım saat pişirin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  9. #99
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Malzemeler
    3 tane yufka
    2 adet tavuk göğsu
    5-6 yemek kaşığı tereyağı
    1 su bardağı ceviz içi
    2 diş sarımsak
    2 su bardağı yoğurt
    1 yemek kaşığı pul biber


    Yemeğin Tarifi
    Yufkaları tek tek tepsiye yayarak orta ısılı bir fırında kurutun. Kuruyan yufkaları bir servis tepsisine (borcama) kırarak yerleştirin. Aralarına dävülmüş cevizin yarısını koyun.
    Tavuğu sekiz bardak suda haşlayıp didikleyin. Yufkaların üzerine sıcak tavuk suyunu her tarafını ıslatacak şekilde dökün. Tavukları üzerine yerleştirin. Kalan cevizi de tavukların üzerine serpin.
    Tabağa servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber dökün.





    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  10. #100
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Samosa Börek (4 Kişilik)

    Malzemeler
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tane kimyon
    1 çay kaşığı tane kişniş
    1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
    1 tatlı kaşığı toz kişniş
    1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
    1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
    Yarım kase haşlanmış bezelye
    1 adet sivribiber
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz
    Hamur için :
    Yarım kg un
    1 çorba kaşığı kekik tohumu
    Yeterince su ve tuz
    Kızartmak için : Sıvıyağ


    Yemeğin Tarifi
    Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
    İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edin. 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin.
    Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin. Yuvarlağı ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin.




    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 10/11 İlkİlk ... 891011 SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •