Sayfa 1/11 123 ... SonSon
108 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Börek ve Poğaçalar

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Börek ve Poğaçalar

    Valide Sultan Böreği




    5 Adet yufka
    500 Gr soğan
    1 Su bardağı süt
    1 Su bardağı soda
    2 Çay kaşığı kabartma tozu
    1 Su bardağı ceviz
    1 Çorba kaşığı margarin
    1 Su bardağı ayçiçek yağı
    2 Adet yumurta
    Tuz, Karabiber ve çörek otu

    Hazırlanışı

    Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin.
    Suyunu çekince 1 çorba kaşığı margarin koyup kavurun ve ateşten alın.
    İçine 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz ve karabiber koyup karıştırın.
    Başka bir kasede 1 su bardağı süt, 1 su bardağı soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurtaları ve 1 su bardağı ayçiçek yağını karıştırın.
    Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı yayın ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin.
    Üzerine ikinci yufkayı yaydıktan sonra soğanlı harcı koyup, üzerine üçüncü yufkayı serin.
    Üçüncü yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirip, dördüncü yufkayı serin.
    Bu yufkanın üzerine soğanlı harcı koyup, beşinci yufkayı serin.
    Son yufkanın üzerine çok az sütlü karışımdan sürün ve üzerine çörek otu serpin.
    200 derecelik fırında pişirin.
    Hafifçe kendini çektikten sonra yani ılık olarak servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Puf Böreği


    Milföy hamuru ile yapılan çok pratik bir börek...

    Malzemeler (12 adet):

    • 2 adet milföy hamuru
    • Beyaz peynir
    • Maydanoz ya da dere otu
    • 1 yumurta
    • Çörek otu
    Yapılışı:
    1 adet milföy hamuru serilir. Üzerine 3-4 sıra peynir konup, ikinci kat milföyle kapatılır. Kenarlar ve ortalar iyice bastırıldıktan sonra 12 parçaya kesilir. Yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpildikten sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Puf Böreği

    Malzemeler
    250 Gr Un
    1 Adet Yumurta
    1/2 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
    2 Çorba Kaşığı Yoğurt
    1/2 Paket Kabartma Tozu
    1 Su Bardağı Su
    100 Gr Beyaz Peynir
    Maydanoz
    Kızartmak İçin Ayçiçek Yağı


    Yemeğin Tarifi
    Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.
    İçi için peyniri elinizle ufalayın.Dilediğiniz miktarda maydanozu ince ince kıyarak peynire ekleyin.Dinlenen hamuru altı eşit parçaya bölün.Bu parçaları tabak büyüklüğünde açın.Aralarını yağlayarak üçer üçer üst üste koyun.Üçlü parçalardan birini alıp oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.
    Yufkanın yarısına hazırladığınız peynirli içten koyun.Yufkanın kalan yarısını peynirli harcın üzerine kapatın.Kenarlarını elinizle bastırın.Bıçak yardımıyla üçgen parçalar kesin.Üçgenlerin açık kısımlarını tekrar elinizle bastırın.Diğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayın.Bol yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın.




    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #4
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Tepsi Böreği

    Hepimizin çokça yaptığı basit ve pratik bir börek. Benim tarifimde en büyük özellik bol süt kullanılması.

    Malzemeler:
    • Yufka
    • 2- 3 su bardağı süt (daha fazla da olabilir)
    • 1-2 çay bardağı sıvı yağ
    • İstenilen miktarda peynir (beyaz, kaşar ya da mozzarella)
    • Maydanoz
    • 1 yumurta
    • Tuz
    • İsteğe göre nane ve kırmızı pul biber
    • Çörek otu
    Yapılışı:

    Tepsi sıvı yağla yağlanır. Yufkanın kalınlığına göre iki ya da üç kat yufka döşenir. Üzerine bir miktar çırpılmış süt, sıvı yağ ve yumurta karışımı kaşıkla dökülür. Peynir-maydanoz karışımı koyulur. İki, üç kat daha yufka serilir ve bu sıra elinizdeki yufkalar bitene kadar takip edilir. En önemli nokta, her yufka katından sonra süt karışımını bolca kullanmak. Eğer peynir karışımı az ise sadece altta, ortada ve en üst kata yakın kullanılabilir. En üst kata yufka koyulduktan sonra kalan süt karışımı böreğin üzerine boca edilir. Elle hafifçe bastırılarak böreğin üzerinde yarım santim kadar süt karışımı oluşturulur. Çörek otu serpilir ve önceden ısıtılmış 350 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

    Benim gözlemim; bu şekilde börek pişerken çok hoş kabarıyor.

    Afiyet olsun!!



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #5
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Laz Böreği


    Malzemeler
    • 12 kat hazır paket yufka (baklava yufkası veya normal yufka)
    • 1 paket tereyağ
    • Badem
    Şurup için;
    • 3 bardak şeker
    • 2-2.5 bardak su
    • Yarım limon
    Krema için
    • 1 kilo süt
    • 1 yumurta
    • 1 paket vanilya
    • 5 çorba kaşığı un
    • 10 çorba kaşığı şeker
    Öncelikle krema malzemelerini bir tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.

    Diğer tarafta 6 yaprak yufkayı (ben phyllo dough kullandım) üstüste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz. Üstüne kremayı, dövülmüş bademleri ve kızgın tereyağının bir kısmını döküyoruz. Bunun da üstüne 6 yaprak yufkayı her kata tereyağ sürerek üstüste diziyoruz. Son yaprağı koyduktan sonra börek şeklinde kesip, üzerine kızgın tereyağı döküp fırına veriyoruz.

    Fırından çıkınca tepsimizi soğumaya bırakıp, soğuduktan sonra soğuk şurubu üzerine döküyoruz.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  6. #6
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Üç Renkli Börek





    Üç Renkli Börek
    Malzemeler
    • 4 yufka
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
    • 250gr pastırma
    • 1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
    • üstüne sürmek için yumurta sarısı
    Hazırlanması:
    1. Birinci yufkayı masaya serip yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın. Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın.
    2. Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. Dördüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin.
    3. Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün.
    4. İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  7. #7
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Armutlu Milföy Sürprizi (8 Kişilik)

    Malzemeler
    8 Kare Milföy Hamuru (dondurulmuş)
    4 Olgun Armut
    3 Çorba Kaşığı Elma Suyu
    500 gr Krempeynir
    2 Yumurta Sarısı


    Yemeğin Tarifi
    Donmuş hamurları kısa bir süre bekletin. Çözülen yaprakları teker teker hafifçe açın. Armutları soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Elma suyunu armutların üzerinde gezdirin.
    Peyniri bir kaseye alıp çırpın. Armut dilimlerini peynire ilave edin. Peynirli karışımı her bir milföy hamuru üzerine eşit miktarda paylaştırın. Yumurta sarısını çırpıp hamurun kenar kısımlarına sürün. Hamurları sarıp hafifçe bastırın ve tekrar üzerine yumurta sarısı sürün.
    Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt serin. Milföy hamurlarını kapanma yerleri alta gelecek şekilde tepsinin içine yerleştirin.
    Dilerseniz ruloları yine milföy hamurundan elde edebileceğiniz değişik şekillerle süsleyebilirsiniz.
    Fırına içi su dolu bir kase yerleştirin. Armutlu milföy sürprizlerini fırının orta bölmesinde 20 dakika kadar pişirin.
    Kıymalı Milföy Sürpriz Dilerseniz tatlınızın yanına tuzlu milföyler de hazırlayabilirsiniz. Bunun için 300 gr kıymayı küp doğranmış 1 soğan ve iki sarmısakla yoğurun. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberle tatlandırıp hamurları doldurun.





    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  8. #8
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Balık Böregi (2 Kişilik)

    Malzemeler
    Yarım kg kefal
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet soğan
    Yarım domates
    5-6 adet mantar
    1 çay kaşığı kuşüzümü
    1 çay kaşığı dolmalık fıstık
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay bardağı domates suyu
    Tuz
    1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
    2 adet yufka


    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle temizlenmiş ve bol suyla yıkanmış kefal balığını haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı tavaya aktarın. Pembeleşene dek kavurun.
    Kabuğunu soyduğunuz yarım domatesi küçük küçük doğrayın. Mantarları da ince dilimler halinde kesin. Sonra mantarları, domatesi, 1 çay kaşığı kuşüzümünü, fıstığı, karabiberi ve 1 çay bardağı domates suyunu ilave edin. Yaklaşık 10 dakika sonra suyunu çeken karışımın üzerine küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefal balığını ekleyin.
    10 dakika kavurduktan sonra hazırladığınız içi yufkalara sarın, önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  9. #9
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Balıklı Bohca(5 Kişilik)

    Malzemeler
    10 Kare Milföy Hamuru
    400 gr Hamsi
    1 Soğan
    1 Kahve Fincanı Margarin
    3 Yumurta
    4-5 Dal Maydanoz
    2 Çorba Kaşığı Yoğurt
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Milföy hamurunu buzluktan çıkarın. Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin. 1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın. Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın.
    Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin. 5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın. Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
    Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın. Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  10. #10
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    Balıklı Tahinli Sarma (6-8 Kişilik)

    Malzemeler
    3 Yufka
    1.5 Su Bardağı Tahin
    1 Su Bardağı Bal
    1 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
    1 Tatlı Kaşığı Mahlep
    1 Yumurta Sarısı
    1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri


    Yemeğin Tarifi
    Çukur bir kapta tahin, bal, mahlep ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın.Ikinci yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi tekrarlayın.
    Üçüncü yufkanın üzerine de kalan harcı yaydıktan sonra, yufkayı ortadan ikiye bölün.
    Yuvarlak kısmından başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın Yufkanın diğer yansı için de aynı işlemi uyguladıktan sonra 5 cm eninde verev olarak dilimlere ayırın.
    Dilimleri tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpin.





    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 1/11 123 ... SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •