Sayfa 2/2 İlkİlk 12
16 sonuçtan 11 ile 16 arası

Konu: ___pİLaVLaR___

  1. #11
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    azeri pilav

    Malzemeler:
    - 500 gr hindi but,
    - 2 su bardağı pirinç,
    - 3 yemek kaşığı margarin,
    - 2 adet kuru soğan,
    - 300 gr kuru mürdüm eriği,
    - 200 gr kuru kayısı,
    - 100 gr kuru çekirdeksiz üzüm,
    - 50 gr badem,
    - 50 gr şam fıstığı,
    - 3.5 su bardağı tavuk suyu,
    - Tuz, karabiber, yenibahar.

    Yapılışı:
    Hindiyi düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar su doldurup 15 dakika haşlayın. Hindiyi süzüp etlerini iri parçalar halinde ayırın. Pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Soğanı rendeleyip bir tencerede 2 yemek kaşığı margarinle kavurun. Süzülmüş pirinci ilave ederek pirinci 2-3 dakika kavurun. Kaynar hindi suyunu ilave edip 15-20 dakika pişirin. Pilavı demlenmeye bırakın. Hindi etlerini pilavın içine atarak karıştırın. Kayısı ve mürdüm eriğini küçük parçalara bölüp 10 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün. İki yemek kaşığı yağı tencerede eritin. Şam fıstık ve bademleri biraz kavurun. Kayısı, üzüm ve erikleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Demlenen pilavı servis tabağına yerleştirip üstüne kavurduğumuz kuru yemişleri dökün. Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #12
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    patlıcanlı bulgur pilavı

    Malzemeler:


    - 2 su bardağı pilavlık bulgur,
    - 3 adet patlıcan,
    - 3 adet çarliston biber,
    - 1 adet soğan,
    - 1 yemek kaşığı salça,
    - 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
    - 2 yemek kaşığı tereyağı,
    - 2,5 su bardağı su,
    - Tuz, karabiber
    Yapılışı:
    Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletip sıkın. Biberleri temizleyip kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı kavurun. Patlıcan ve biberleri ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yıkanıp süzülmüş bulguru ekleyin. Salçayı, tuzu, karabiberi ekleyip 2,5 su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Üzerini maydanozla süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #13
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    iç pilav

    Malzemeler:
    - 2 su bardağı pirinç,
    - 5 çorba kaşığı tereyağ,
    - 2 adet soğan,
    - 200 gr. dana bonfile,
    - 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
    - 2 çorba kaşığı kuş üzümü,
    - 1/2 demet dereotu,
    - Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar

    Yapılışı:
    Pirinci tuzlu kaynar suda bekletin. Yağı tencerede eritin. Küçük doğranmış soğanları hafifçe kavurun. Bonfileleri küçük küp şeklinde doğrayın. Tencereye atıp, soteleyin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü ve baharatları ekleyip, yıkadığınız pirinci katın. Pirincin üzerine kaynar su ekleyip, kapağını kapatın. Orta ısılı ateşte pilavı pişirin. Pilav piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirip, kıyılmış dereotu ekleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #14
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart



    kirmizi pilav
    malzemeler:
    1,5 bardak pirinc
    1,5 yemek kasigi salca
    1,5 cay kasigi tuz
    sivi yag,margarinde kullanilabilir.
    2,5 su bardagi su
    istege göre (patates kroket,kusbasi kiyma,bezelye...)kullanilabili r.
    yapilisi:
    ilk önce teflon bir tencereye birazcik sivi yagi okuyup salcayi kavuruyoruz,salca biraz kavurulduktan sonra pirinci ilave edip onuda iyice kavuruyoruz daha sonra bunlarin ustune suyu ilave edip tuzunu atiyoruz.ve iyice karistiriyoruz.suyu tam bitene dek karistiriyoruzki dip tutmasin yada yanmasin.
    suyu bittikten sonra yan tarafta kisik ateste 5 dakika bekletip pisip pismedigine bakiyoruz.

    pistikten sonra yan tarafta hazirladigimiz patates kroket ev kusbasi yaptigimiz kiymalari ekliyip birbirine katiyoruzzzzzzzzzzz.böylece yemegimiz 20 dakikada hazir oluyor.



    [glow=red,2,300]
    Afiyet olsun.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #15
    ***
    DIŞARDA
    Points: 8.391, Level: 61
    Points: 8.391, Level: 61
    Level completed: 81%,
    Points required for next Level: 59
    Level completed: 81%, Points required for next Level: 59
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    incifiliz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    783
    Points
    8.391
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart

    eline sağlık tşk ederim
    http://www.kevserdenizi.net/forum/

  6. #16
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    sağol rica ederim



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •