Sayfa 1/2 12 SonSon
16 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: PastaLar, KekLer,ŞerbetLi TatLıLar..

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart PastaLar, KekLer,ŞerbetLi TatLıLar..

    Muzlu Pay
    Malzemeler:

    125 gr margarin
    125 gr un
    bir tutam tuz
    1 yumurta 5 corba kasigi toz seker
    1 paket muzlu puding
    5 yumurta beyazi
    yarim su bardagi pudra sekeri

    Hazırlanışı:

    Unu ve tuzu birlikte eleyip ortasini acin ve margarini kucuk kucuk dograyip ilave edin ve yogurun, buna sekeri ve yumurtayi ekleyin ve puruzsuz bir hamur olana dek yogurun.Pudingi uzerinde yazilan sekilde hazirlayin, bu arada yumurta beyazlarini isiya dayanikli bir kabin icine dokun ve sicak su dolu baska bir kabin icine oturtun, mikserle hizlica cirpin ve azar azar pudra sekerini ekleyin, bu sekilde 4-5 dakika cirpin, daha sonra sicak sudan cikarin ve 15 dakika mikserle cirpin, kati ve kar gibi gorunen bir krema elde edeceksiniz.
    Hamuru bir pay kalibina yerlestirin, kenarlarini kivirn ve catalla, bir kac yerinden delin, ve onceden isitilmis firinda 15 dakika pisirin (Kizarmamasi gerekiyor) pisen ve soguyan payin ustune hazirladiginiz, pudingi dokun ve guzelce yayin, onun ustunede buzdalbinda soguttugunuz, kremayi dokun, soguk olarak servis yapin



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Viyana Usulü Sıcak Çikolata

    MALZEMELER

    100 gr sütlü çikolata

    150 gr sade çikolata
    2 Kutu krema
    1 Çay bardağı süt
    2 Çorba kaşığı bal
    Süsleme için :
    5 Çorba kaşığı krema
    2 Çorba kaşığı pudra şekeri
    Tuz kakao

    Hazırlanışı
    Çikolataları çok ince rendeleyin.
    Çukur bir tencerede süt, krema ve balı ısıtın.
    Çikolataları ekleyip, mikserde hızlı devirde çırpın.
    Diğer tarafta kremayı pudra şekeri ile çırparak krem şantiyi hazırlayın.
    Çikolatayı sıcak olarak bardaklara alıp, üzerlerine krem şantiyi eşit miktarda ilave edin.
    Kakao serperek servis yapın



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #3
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Patlamış Mısır Tatlısı

    PATLAMIŞ MISIR TATLISI:

    yarım p.margarin
    1 su b.toz şeker
    1 p.vanilya
    2 çorba k.pekmez
    patlatmak için mısır

    HAZIRLANIŞI:
    Margarini eritin. İçine tozşekeri,pekmezi koyup kaynatın. Karemel rengi alınca vanilyayı ekleyip
    ocaktan alın. İçine patlattığınız mısırları koyup karıştırın. Kaselere bölüp servis yapın. Tahmin edemeyeceğiniz kadar lezzetli ve farklı bir tarifmiş.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #4
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Supanglez

    5 yumurta
    1 su bardağı tepeleme pudraşeker
    3/4 su bardağı un
    yarım su bardağı nişasta
    Limon kabuğu rendesi
    1 çay kaşığı vanilya
    Kreması;
    1 tepeleme su bardağı tozşeker
    2 yemek kaşığı dolusu un 1 yumurta
    2,5 su bardağı su
    100 gr sütsüz çikolata veya
    2-3 yemek kaşığı kakao
    1/2 paket şekerli vanilya
    1 kahve fincanı likör ya da rom

    Süslemek için:



    1 su bardağı krem şantiy
    Kiraz şekerlemesi veya alkollü vişne

    yapılışı
    1. Yumurtaların akını, sarısını özenle ayırın. Yumurta sarılarına pudraşekeri katıp telle karıştırarak krema haline getirin.

    2. Yumurta aklarına bir fiske tuz koyun ve mikserle karıştırıp katılaştırın. Un, nişasta ve akları yumurta sarısına azar azar katarken, bir tahta kaşıkla da hafifçe karıştırın.

    3. Fırın tepsisine önce bir kağıt yayın. Yukarıdaki karışımı krema torbasıyla yarım limon büyüklüğünde sıkarak ya da kaşıkla iki parmak arayla bölüştürün. Orta hararetli fırında açık pembe renkte pişirin.

    4. Pandispanyaları kağıttan çıkarıp aralarına biraz krem şaniy sürerek ikişer ikişer bir tabağa yerleştirin. Üzerlerine daha önce hazırladığınız kremayı dökün. Kalan krem şantiy ve şekerlemeyle süsleyin.

    Kremanın Yapılışı:

    Bir tencereye tozşeker, un, yumurta, rendelenmiş çikolata veya kakao, vanilya koyup karıştırın. 2,5 su bardağı su ekleyin ve telle karıştırarak pişirin. Ateşten alınca likör veya rom katın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #5
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Muzlu çikolatalı tart

    Hazırlama süresi 30 dakika
    10 kişilik

    Malzemeler:
    150 gram sütsüz çikolata
    50 ml. süt
    3 adet yumurta sarısı
    30 gram pudra şekeri
    4 adet küçük muz
    1 su bardağı süt
    1 paket kremşanti
    250 gram un
    125 gram margarin
    2 yemek kaşığı soğuk su
    1 tutam tuz
    2 yemek kaşığı tozşeker
    1-2 yemek kaşığı limon suyu
    30 gram çikolata rendesi
    Hazırlanışı:
    Tart hamuru için verilen tüm malzemeyi mutfak robotunda karıştırıp top haline getirin. Bir folyoya sarın ve 30 dk buzdolabında bekletin.
    26 cm çapında tart kalıbını hafifçe yağlayın ve hafifçe unlanmış tezgahta 28 cm çapında açın. Merdaneye dolayarak tezgahtan alıp tart kalıbının üzerine koyun.
    Merdanaye sardığınız hamuru açıp kalıba yerleştirin. Çatalla üzerine delikler açın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20-30 dk pişirip soğumaya bırakın.
    Çikolatayı parçalara bölün. Süte katıp hafif ateşte karıştırarak eritin, biraz soğumaya bırakın.
    Yumurta sarısı ve pudra şekerini mikserle 5 dk çırpın. Soyulmuş bir adet muzu püre haline getirip çikolata ile çırpmadan yumurtalarla karıştırın.
    Kremşantiyi soğuk süt ile çırpın, kremaya ekleyin. Çikolatalı kremayı tartın üzerine sürüp en az 1 saat buzdolabında bekletin.
    3 adet muzu soyun, dilimleyin. üzerlerine limon suyu sürün. Tartın üzerine rende çikolatayı serpip muz dilimleri ile süsleyin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  6. #6
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Çilek LikÖrÜ

    ÇILEK LIKÖRÜ
    MALZEMELER
    5 su bardağı cin
    1/2 kg çilek
    3/4 su bardağı toz şeker
    1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi

    HAZIRLANIŞI
    Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbet vasıtası ile süzün. Tülbetin üzerinde kalan atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  7. #7
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Çikolatalı Puding

    ÇIKOLATALı PUDING
    MALZEMELER
    100 gr ufalanmış bayat ekmek içi
    150 gr tereyağ veya (margarin)
    1.5 çorba kaşığı galeta tozu
    1/2 limon kabuğu rendesi
    150 gr pudra şekeri
    150 gr fındık içi
    120 gr çikolata
    6 yumurta
    Sos için:
    200 gr şeker
    200 gr çikolata (veya 50 gram kakao)
    1 çorba kaşığı un
    2 yumurta

    HAZIRLANIŞI
    Bir puding kalıbını margarinle yağlayın. Üzerine galeta tozu serpiştirın. Bir kasede tereyağı veya margarin ile pudra şekerini çırpın. Yumurta sarısını katın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek
    çırpın. Yumurta aklarını , vanilya, ufalanmış ekmek içi, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri ve yağla beraber karıştırın. Rendelenmiş z çikolatayı da ekleyip, tekrar kanştırm. Bu hamuru puding kalıbına boşaltın. Kapağınını sıkıca kapatın. Kalıbı derin bir tencereye koyup, yarısını geçecek kadar su koyun. Orta harlı ateşte kapağını açmadan 75 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldıktan 15-20 dakika sonra kalıbı sudan çıkartın. Soğuduğu zaman kalıbı tersyüz edip, servis tabağına çıkartın. Sosuyla birlikte servis yapın.
    Sos için bir tencereye un,şeker ve 2 yumurta sarısını koyup, karıştırın. Üzerine 2 bardak suyu yavaş yavaş ilave edip, kanşımı ezin. İçine ufak çikolata parçalarını veya kakaoyu koyun. Tencereyi orta harlı ateşte koyulaşana dek pişirin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  8. #8
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Browni Kek

    Malzemeler:

    80 gram un
    150 gram şeker
    2 adet yumurta
    80 gram margarin
    75 gram kakao
    75 gram bal
    1 paket kabartma tozu
    yarım su bardagı ceviz
    yarım tatlı kaşığı tuz

    Hazırlanışı:

    Şeker ve yağı iyice çırpın. Diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyin. Karışımı teflon kalıba dökün. Sıcak fırında 20 dakika kadar pişirin. Servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  9. #9
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Ağlayan pasta

    Ağlayan pasta

    KEKİ İÇİN
    -4 yumurta
    -3 k.fincanışeker
    -4 k.fincanı un
    -1 k.fincanı su
    -3 y.kaşığı kakao
    -1 k.tozu
    -1 s.bardağı süt
    ÜSTÜ İÇİN
    -1 paket krem şanti
    -1ç.bardağı su
    KAKAOLU SOSU İÇİN
    -1y.kaşığı nişasta
    -1-2 k.fincanı şeker
    -3 y.kaşığı kakao
    -4 k.fincanı su
    YAPILIŞI
    Keki yapıp pişırdikten sonrafırında cıkar cıkmaz 1 bardak soguk sütü kekin üstüne dökün.kek soğuduktan sonra krem şantısini sürün.en son kakaolu sosuda krem şantinin üstüne dökün.kakaolu sos muhakkak sogutulmuş olmalı yoksa krem şanti erir.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  10. #10
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Brownie

    Malzemeler:
    - 150 gr toz seker
    - 80 gr yağ
    - 75 gr bal (bir çorba kaşığı)
    - 50 gr kakao
    - 2 yumurta
    - 1 paket vanilya
    - 75 gr un
    - tuz
    - ceviz

    Yapılışı:
    Yağ ve toz şeker iyice çırpılarak içine vanilya ve bal katılır.
    Yumurtalar karışıma tek tek yedirilir. En son kakao, un ve ceviz eklenir.
    Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir..



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 1/2 12 SonSon

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •