***
DIŞARDA
Points: 23.513, Level: 94
Level completed: 17%,
Points required for next Level: 837
Overall activity: 99,8%
Achievements

Rezeneli kuzu eti
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler:
600 gr kemiksiz kuzu sırtı
1 çay bardağı sıvıyağ
4 rezene kökü
1 su bardağı demi glace sos
2 su bardağı kırmızı şarap
4 dal taze biberiye
Hazırlanışı:
* Kırmızı şarabı tencereye alıp kısık ateşte 4 saat kaynatarak çektirin. Bütün haldeki kuzu sırtını tavada kızartın. Rezeneleri hafif haşlayıp doğrayın ve soteleyin. Rezeneyi servis tabaklarının ortasına yerleştirin. Kuzu sırtını dilimleyin ve etrafına dizin.
* Üzerine kırmızı şarap sos ve demi glace sos gezdirin. Taze biberiye dallarıyla süsleyip servis yapın.
AKLINIZDA BULUNSUN REZENENİN YAPRAKLARI DEREOTUNA ÇOK BENZER; AROMASI İSE ANASONU ANDIRIR. KIRMIZI ETİN YANI SIRA DENİZ ÜRÜNLERİ ÖZELLİKLE FIRINDA PİŞİRİLMİŞ LEVREK İLE ÇOK NEFİS OLUR.

Görmesekte birbirimizi,
Duyamasakta seslerimizi,
Sakın haa ayrıyız sanma,
Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.
Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?