Sayfa 2/2 İlkİlk 12
17 sonuçtan 11 ile 17 arası

Konu: Her Türlü Köfte Burdaaa

  1. #11
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    TEMBEL FİTNAT KÖFTESİ


    MALZEMELER

    yarım kilo dana kıyma
    orta boy soğan (1 adet)
    bir diş sarmısak
    1 yumurtanın akı
    bir miktar bayat ekmek
    karabiber
    kırmızı biber
    tuz

    HAZIRLANIŞI

    Kıyma,yumurta akı,tuz.baharatlar yoğurulur.bayat ekmek mutfak robotunda yada dende de inceltilir. (baharat miktarı isteğe bağlı olrak ayarlanır.) karışıma alabildiği kadar ekmek konarak yoğurulur.
    katı kıvama gelince, küçük parçalara ovol yassı şekil verilerek teflon tavada orta ateşte kızartılır.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  2. #12
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    PATATEZLİ ISPANAKLI KÖFTE




    MALZEMELER

    750 gram ıspanak
    2 adet haşlanmış patates
    200 gram beyaz peynir
    2 adet yumurtanın şansı
    1 çorba kaşığı un
    Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
    2 adet yumurta
    3 çorba kaşığı un
    Kızartmak için: Sıvı yağ


    HAZIRLANIŞI

    1- Ispanakların sadece yaprak kısımlarım yıkayalım. Çok az sıcak su ile yapraklar yumuşayana dek haşlayalım. Ispanak yapraklarım avuç içinde sıkarak, fazla suyunu süzelim, îri parçalar şeklinde doğrayalim. Haşlanmış patatesleri rendeleyelim. İçine ıspanak yapraklarını, ezilmiş beyaz peyniri, yumurtaların sarısını, unu, tuzu ve karabiberi ilave edelim. Hamur halini alana dek karıştıralım.
    2- Sonra çorba kaşığı yardımıyla şekil verelim.
    3- Köfteyi önce iyice çırpılmış yumurtaya son*ra una bulayalım. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için köfteleri kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkaralım.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  3. #13
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    PATATEZLİ BULGUR KÖFTESİ


    MALZEMELER

    5 su bardağı köftelik bulgur,
    6 adet patates,
    2 adet soğan,
    2 çorba kaşığı tereyağı,
    250 gram kıyma
    1 tatlı kaşığı salça,
    1 demet maydanoz,
    4 diş sarımsak,
    2 adet yumurta,
    1 tatlı kaşığı kimyon,
    1 tatlı kaşığı karabiber,
    1 tatlı kaşığı pulbiber,
    2 çay bardağı dövülmüş ceviziçi, tuz,
    Üzerine :
    1 su bardağı yoğurt
    1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
    2 çorba kasığı zeytinyağı
    Kızartmak için: Sıvıyağ


    HAZIRLANIŞI
    Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin. 20 dakika bekletip süzün. Patatesleri haşlayıp hepsini iyice ezin. Sonra, süzülmüş bulguru ilave edip, üzerine kapağını kapatın ve bulgurlar biraz şişene kadar bekletin.
    Bu sürede incecik doğradığınız soğanları tereyağında kavurun. Kıyma ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam edin. 2-3 dakika daha tavayı ocakta tutun. İnce kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarmısak, yumurtaları, kimyon, karabiber, pulbiber, dövülmüş cevizici ve tuz ilave edin. Karıştırıp, patatesli bulgura ekleyin. İyice yoğurun.
    Elinizle ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. Tavaya yağı alıp kızdırın. Köfteleri bu yağda kızartın. Dilerseniz üzerine yoğurt ve kırmızıbiberli yağ gezdirip, servis yapın.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  4. #14
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    PORTAKAL SOSLU KÖFTE


    MALZEMELER
    1 kg kıyma
    1 çay bardağı su
    1 çorba kaşığı un
    3-4 adet sivribiber
    1/2 demet maydanoz
    1 çorba kaşığı salça
    1 adet portakalın suyu
    1 çorba kaşığı yağ
    1 adet portakal
    2 dilim ekmek içi

    HAZIRLANIŞI
    Yağda unu kavurun,su ilave edip, sivribiberleri doğrayın.Bir çorba kaşığı salça, maydanoz, portakal ve portakal suyunu da katıp kaynatın. Yağlanmış kıymayı bu sosun üzerine yayın.Fırında arada bir çevirerek pişirin.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  5. #15
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    ISPANAKLI ÇANAK KÖFTE


    MALZEMELER
    500 gram kıyma (yağsız)
    750 gram ıspanak
    1 yumurta
    2 kaşık sıvıyağ
    4 dilim bayat ekmek içi
    2-3 diş sarımsak
    1 soğan
    1 kaşık un
    1 kaşık salça
    bir buçuk bardak et suyu
    kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
    2 yumurta (ıspanak için)
    1 çay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri
    2 domates


    HAZIRLANIŞI
    Kıymayı büyük bir tepsiye alın. Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayı kırın. Soğanı rendeleyin, baharatları ekleyin ve tuzunu ayarlayın. Köfte harcını yoğurun. Ispanaklı harç için, ıspanakları ayıklayıp, bol suda yıkayın, kendi suyu ile haşlayın.
    Yumurtaları kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın. Bir kaşık sıvı yağda, küçük küpler şeklinde doğradığınız soğanı kavurun. Bir kaşık salçayı ve bir kaşık unu ilave edin. Biraz çevirip, et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın. Bu sosu bir kenara koyun.
    Hazırlanan köfte harcını altı parçaya bölün. Her birini önce yuvarlayın, baş parmak yardımı ile iç kısmını oyup çanak şekli verin. Yağlanmış bir tepsiye dizip, orta ısılı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın.
    Hazırladığınız köftelerin iç kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun. Domatesleri dilimleyin.
    Bu dilimlerle köftenin üzerine kapak yapın. Son olarak, kaşar rendesini serpin. Eğer çedar peyniri kullanacaksanız, yıldız ya da üçgen şekiller verebilirsiniz. Hazırladığınız sosu ıspanaklara değdirmeden tepsinin dibine dökün.
    Tekrar fırına sürün. Peynir biraz eriyinceye kadar fırında pişirin. Bu dekoratif ıspanak yemeğini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis yapabilirsiniz.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  6. #16
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    TENCERE KÖFTESİ



    MALZEMELER


    300 gr. dana kıyma
    1 dilim bayat ekmek içi
    1 küçük kuru soğan
    2 diş sarımsak
    tuz, karabiber, kimyon
    kekik,
    3 orta boy patates,
    yarım çay bardağı zeytin yağı
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    3 sivri biber
    2 domates




    HAZIRLANIŞI


    Kıyma, ekmek içi, rende soğan ve rende sarımsak ile isteğe bağlı tuz ve baharatları iyice yoğurun. Yayvan bir tencereye yağın yarısını koyun. Üzerine yassı olarak hazırlanmış
    köfteleri dizin. Patatesleri soyun ve yıkayın. Kızartmalık şeklinde doğrayın ve köftelerin üzerine dizin. Sivri biberleri ikiye bölün, patateslerin üzerine yerleştirin. Üzerine kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyin. Tuz ve yağın kalanını dökün, kapağı kapatın. Kısık ateşte bir süre pişirin. Patatesler tam yumuşamadan diğer tarafta salçayı yarım bardak sıcak su içinde eritip, bir çay kaşığı kekik ile birlikte tencereye dökün. Patatesler yumuşayana kadar pişir.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

  7. #17
    ***
    DIŞARDA
    Points: 23.513, Level: 94
    Points: 23.513, Level: 94
    Level completed: 17%,
    Points required for next Level: 837
    Level completed: 17%, Points required for next Level: 837
    Overall activity: 99,8%
    Overall activity: 99,8%
    Achievements
    Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    MANİSA
    Mesajlar
    1.347
    Points
    23.513
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart

    ATOM KÖFTE

    MALZEMELER
    1/2 kg. köftelik yağsız dana kıyma
    (2 kere çekilmiş)
    1 soğan rendesi
    2 kaşık un
    4 kaşık galeta unu
    2 adet yumurta
    Yarım demet maydanoz
    2-3 dilim bayat ekmek
    1 kıvırcık salata
    Tuz, karabiber, kimyon

    YAPILIŞ TARİFİ
    Kıyma, soğan, 1 yumurta, maydanoz, baharatlar, tuz ve ekmek içi karıştırılıp yoğrulur. Biraz bekletilir. Haşlanmış yumurtalar soyulup, una bulanır (kaymaması için). Yoğrulan kıyma portakal büyüklüğünde parçalara ayrılır. Elle açılır. İçine haşlanmış yumurta konur ve her tarafı kapanacak şekilde yuvarlanıp, yumurta şekli verilir. Hepsi bu şekilde hazırlanır. Köfteler una bulanır. Ayrı bir kapta 1 yumurtaya bir tutam tuz atılır ve çırpılır. Unlanan köfteler yumurtaya bulanır. Sonra galeta ununa bulanıp, yağda kızartılır. Kıvırcık salatanın yaprakları servis tabağına dizilir. Ortalarına birer köfte konur ve servis yapılır.



    Görmesekte birbirimizi,

    Duyamasakta seslerimizi,
    Sakın haa ayrıyız sanma,
    Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.

    Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
    Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •