Mayalı Damla Sakızlı Kandil Simidi
Malzemeler:

1 çay bardağı ılıktan sıcak su
1 tatlı kaşığı tozmaya
2 silme yemek kaşığı tozşeker
125gr. tereyağı (oda ısısında)
1 silme yemek kaşığı toz mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
arzuya göre 2 parça damla sakızı
Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
Üzerine:
100gr. susam
çörekotu
Batırmak için:
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Yapılışı:
  1. Sıcak suyun içinde mayayı eritip tozşekerle karıştırın.
  2. Damla sakızını koyup ezerek karıştırın.
  3. Yağ, yumurtalar, 4 su bardağı kadar un, tuz ve mahlebi koyup çok katı olmayan bir hamur yoğurun.
  4. Mayalandırmadan limondan küçük parçalar koparıp önce çubuk sonra uçlarını birleştirerek simit şekli verin.
  5. Önce pekmezli suya daha sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
  6. 180C derecede 20-30 dakika altı üstü kızarana kadar pişirin.