Ramazan ayının son 10 gününe girmiş olduk 😔🕋
Hz Peygamber son 10 günün tekli gecelerinde kadir gecesini aramayı tavsiye etmiş kendisi de itikâfa girmişti (allahümme salli âlâ seyyidina muhammed)
Evinizde bir odada,iş yerinizdeki odanızda,mescitte, mukabele okurken itikâfa niyetlenebilirsiniz🌷
Bu itikaf süresi 5 dakika da olabilir bikac saat de olabilir ⌛
Önemli olan Allah a ibadet ile meşgul olmak ve dünya kelamı etmemek ❌
Niyetlendikten sonra neler yapabiliriz?
Kuran okuyabiliriz ki Ramazan Kuran ayı
Kaza namazı kılabiliriz
Kaza namazlarına işrak kuşluk evvabin teheccüd namazlarini ekleyebiliriz
tesbih çekebiliriz (salavat,kelimei tevhid, esma-ül-hüsna, estagfirullah vs)
Itikaftan çıkarken 3 ihlas 1 fatiha okuyabilirsiniz🌷
Mutlaka bu son 10 günde her gün az da olsa sadaka verelim💰
Mutlaka sahura kalktığımızda en az 8 rekat teheccüd namazı kilalim imsak girmeden🕋
Mutlaka her gün 2 rekat tesbih namazı kılalım 15 dakikamızı alır 🕰
Mutlaka her gün estagfirullah, salavat ve kelimei tevhid çekelim
Ve mutlaka her gün birbirimize ve İslam alemine dua edelim inşallah 🏻
Itikaf unutulmuş bir sünnettir etrafımıza yayalım 📞
Allah ibadetlerimizi makbul eylesin🌷🌷🌷🌷
.
Ellerine ve yüreğine sağlık Deni Feneri önemli bir hatırlatmada bulundun ALLAH C.C Razı olsun.
Harika bilgilendirme, harika bir akışı var konularınızın Tebrik ve saygılarımla kardeşim Sağlıcakla kalınız, vesselam .
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ