Sayfa 2/2 İlkİlk 12
13 sonuçtan 11 ile 13 arası

Konu: Var mısınız ramazan boyunca her gece bir namaz her gün de bi

DIŞARDA
    Level completed: 83%,
    Points required for next Level: 17
    Level completed: 83%, Points required for next Level: 17
    Overall activity: 99,7%
    Achievements
    deniz feneri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye

Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    9

Standart Cevap: Var mısınız ramazan boyunca her gece bir namaz her gü

28.Ramazan gecesi(12.6.2018-Pazartesiyi Salıya Bağlayan Gece ):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.
    Mükafatı:Yeni doğmuş gibi günahsız olur ve sual sorulmaz

28.Ramazan gecesi yasinimiz: Yüce Rabbimizin cemalini görmeye vesile olması niyyetiyle

28.Ramazan günü sünneti: Akşam olduğunda ışığı yakmadan önce perdeleri çekelim

28. teravih namazının fazileti:ALLAHu teala onun cennetteki derecesini bir kat daha arttırır

* 28’inci hatırlatma:
    Nefsimizi kötüleyelim. Süleyman Daranî hazretleri (ALLAH yüce sırrını takdis etsin!) gibi yapalım. Ne demiş? “Bütün dünya halkı beni kötülemekte bir araya gelseler, benim kendimi kötülediğim kadar kötüleyemezler…” Nefs-i emmâremizin en büyük düşmanımız olduğunu bilelim. Kibir, gurur, benlik, büyüklenmek âfetlerinden kaçalım.

11 Haziran Pazartesi günü Akşam Namazından sonra imsak vaktine kadar kılabilirsiniz. Niyet ettim Ya Rabbi senin rızan için Ramazan-ı şerif ayının gece Namazını kılmaya demeniz yeterlidir.
    Ekli Küçük Resimler Ekli Küçük Resimler 28.jpg   34910999_908823202651013_8898242325352808448_n.jpg  

DIŞARDA
    Achievements

Üye

Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    9

29.Ramazan gecesi(13.6.2018-Salıyı Çarşambaya Bağlayan Gece ):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.

mükafatı:
    ALLAH(cc) şöyle der:''ey kulum!sana müjdeler olsun;oruç ve namazını kabul ettim,günahını affettim ve cennetimi sana nasip ettim

29.Ramazan gecesi yasinimiz:
    Tüm müslümanların selâmeti niyyetiyle okunur

29.Ramazan günü sünneti: Her şeye sağ ile başlayıp sağı tercih etmek, yeme,içme,doldurma işlerinde de hep sağı kullanalım

29. teravih namazının fazileti:ALLAHu teala ona bin makbul hac sevabı ihsan eder

* 29’inci hatırlatma:
    “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” hadîs-i şerifini bir an bile hatırımızdan çıkartmayalım. Her günümüzün bir önceki günden daha hayırlı, daha faydalı, daha hikmetli, daha ibadetli, Peygamberimizin sünnetine daha uygun, ilahî rızaya daha yakın meymenetli bir gün olması için gayret ve cehd sarfedelim.

12 Haziran Salı günü Akşam Namazından sonra imsak vaktine kadar kılabilirsiniz. Niyet ettim Ya Rabbi senin rızan için Ramazan-ı şerif ayının gece Namazını kılmaya demeniz yeterlidir. Yazılan Sureler her iki rekatta da okunacak. Ilk rekatta Subhaneke Duasını okuyalım inşaAllah.

Ekli Küçük Resimler Ekli Küçük Resimler 29.jpg   29a.jpg  

DIŞARDA
    Achievements

Üye

Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    9

30.Ramazan gecesi(14.6.2018-Çarşambayı Perşembeye Bağlayan Gece ):ALLAH rızası için istediğimiz surelerle iki rekat namaz kılalım inş.sahurdan 10-15 dakika önce kalksak çok rahat kılarız inşaALLAH.

mükafatı:ALLAH onun 3 büyük dileğini kabul eder.ibadet ve ame
    lleri kabul edilip dünyadan imanla göçer kitabı sağ eline verilir

30.Ramazan gecesi yasinimiz: Cenab-ı Hakk’a emânet etmek niyyetiyle okunur.

Yani otuzuncu gün de Yâsin-i şerif okunduktan sonra;

“Ya Rabbi! Okuduğum Yâsin-i şeriflerin sevabını senin yüce katına emânet ediyorum, Senden başka ma’budun bilhak (ibadete layık hiçbir ilâh) yoktur.
    Sen Kemâliyle bilen kemâliyle işitensin.”

30.Ramazan günü sünneti:bugün Efendimiz(sav) in sünneti olan; Kabirleri ziyaret edelim. Bugün arefe ölmüşlerimzi bizi bekler
    -Kabirleri ziyaret etmek. gafleti dağıtır ve uhrevi tefekküre vesile olur. kabristanın kapısına yaklaşınca, kabir halkına gizlice selam verilir. “ey kabir sakinleri, esselamu aleyküm. sizler bizden önce geldiniz, bizler de sizleri takip edeceğiz. size allah’tan af ve mağfiret dileriz.” şeklinde selam ifade edilebilir. sonra ziyaret edilecek merhumun ayakucu tarafından yaklaşılır. yüzüne müteveccihen veya kıbleye karşı durulur. kur’an ve dualar okunabilir. ziyaret esnasında mezarları çiğnemek mekruhtur. şayet geçip gitmek için başka müsait yol yoksa, merhuma sevap hediye edilerek, geçilebilir. mezar üzerindeki yeşillikler yolunmaz, bilakis çiçekler ekilir. kurumuş otlar ayıklanır.

30. teravih namazının fazileti:ALLAHu teala şöyle buyurur:
    - Ey kulum cennetin meyvelerinden ye, sel sebil suyundan yıkan, kevser
    şarabından iç, Ben senin Rabbinim sende benim kulumsun der.
    Rabbim bizi af olunmuşlardan eylesin…

30.Ramazanda çekilecek tesbih: Yâ Atigarrigâb (Ey iyileri koruyan-EN AZ 100 DEFA )

* 30’inci hatırlatma:
    İhtiyaçlarımızı lüzumsuz yere çoğaltmayalım. İhtiyacını çoğaltan ıstırabını çoğaltmış olur. Kanaatli yaşayalım, orta halli olalım, lükse heves etmeyelim. Dünyaya kazık çakmaya kalkışmayalım. İnsan bu dünyada garib bir yolcu gibidir. Ne mutlu gurebaya…

13 Haziran Çarşamba günü Akşam Namazından sonra imsak vaktine kadar kılabilirsiniz. Niyet ettim Ya Rabbi senin rızan için Ramazan-ı şerif ayının gece Namazını kılmaya demeniz yeterlidir. Yazılan Sureler her iki rekatta da okunacak.Fatiha'dan sonra 10 Ihlasi Şerif 10 Felak 10 Nas süresi okunacak. Ilk rekatta Subhaneke Duasını okuyalım inşaAllah.
    Ekli Küçük Resimler Ekli Küçük Resimler 30.jpg   30a.jpg  

Sayfa 2/2 İlkİlk 12