- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 4 çorba kaşığı irmik
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- ½ çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
Şerbeti hazırlayıp soğutun ve derin bir karıştırma kabında hamuru gerekli olan malzemeyi yoğurun, elde açıp poğaça yapar gibi katlayıp kat yerleri üste gelecek şekilde yağlı tepsiye dizin. 20 dakika kadar fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti yedire yedir üzerine dökün. Bu işlemi kısa zaman aralıkları ile şerbet bitene kadar 3-4 seferde yapın. Soğuduktan sonra servise sunun.
Afiyet olsun…