MALZEMELER

  • 2 Tablet Knorr Tavuk Bulyon
  • 2 Su Bardağı Baldo Pirinç
  • 3 Su Bardağı Sıcak Su
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı
  • 1 Çay Bardağı Nohut
  • 1 Çay Kaşığı Muskat
  • 2 Yemek Kaşığı Doğranmış Maydanoz

HAZIRLANIŞI

  • Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek
  • kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın (nohut konservesi de
  • kullanabilirsiniz).
  • Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Becel’i ekleyin.
  • Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri
  • tencereye alın, pirinçler saydamlaşıncaya kadar kavurun. Muskatı ekleyin.
  • 2 tablet Knorr Tavuk Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip
  • nohutla beraber tencereye ilave edin.
  • Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • 15 dakika dinlendirip üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek servis edin.


  • Afiyet olsun...