MALZEMELER


  • 500 g pirinç (Basmati veya Yasemin gibi uzun taneli)
  • 600 ml su
  • 2 küp Knorr Tavuk Bulyon
  • 50 g taze dereotu (ince doğranmış)
  • 50 g zeytinyağı
  • 50 g tereyağı veya Becel Sıvı Margarin
  • 4 adet orta boy enginar (temizlenmiş ve limonlu suda bekletilmiş)
  • 80 g soyulmuş badem
  • 200 g yufka

HAZIRLANIŞI


  • Pirinci soğuk suyun altında iyice yıkayın.
  • Orta boy bir tencereye yarısına kadar su koyup ateşin üzerinde kaynamaya bırakın.
  • Isınan suyun içine kaynamadan önce 1 küp Knorr Tavuk Bulyon ve 1 kaşık zeytinyağı ilave edin.
  • Su kaynayınca makarna haşlarmış gibi ıslattığınız pirinçleri ilave edin ve ağzı açık bir şekilde pilavı haşlayın.
  • 8 dakika sonra pilavı tel veya ince delikli bir süzgeçte süzün.
  • Sıcak teflon veya döküm bir tavavı ısıtın, kalan zeyinyağı ve ve enginarları ekleyip enginarları hafif kızartın.
  • 1 çay bardağı su ilave edin, diğer Knorr Tavuk Bulyon’u ilave edin, 5 dakika suyu çekene kadar pişirin.
  • İnce doğranmış bademi enginarı pişirdiğiniz tavaya ekleyin, süzmüş olduğunuz pilavı ekleyip iyice harmanlayın.
  • Teflon veya seramik kaplama bir pilav tenceresini ateşe koyup hafiften ısıtın.
  • Tereyağ veya Becel Sıvı Margarin ile tencereyi yağlayın ve yufkayı geniş bir şekilde yayın.
  • Diğer tencerede karışan pilav, enginar ve bademe dereotunu ekleyin.
  • Yufkanın üzerine boşaltıp kısık ateşte 15 dakika buharda pişmeye bırakın.
  • Bir servis tabağının üzerine ters çevirerek servis edin.


  • Afiyet olsun