***
DIŞARDA
Points: 455.346, Level: 100
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 100,0%
Achievements


Dereotlu ve enginarlı perde pilavı

MALZEMELER
- 500 g pirinç (Basmati veya Yasemin gibi uzun taneli)
- 600 ml su
- 2 küp Knorr Tavuk Bulyon
- 50 g taze dereotu (ince doğranmış)
- 50 g zeytinyağı
- 50 g tereyağı veya Becel Sıvı Margarin
- 4 adet orta boy enginar (temizlenmiş ve limonlu suda bekletilmiş)
- 80 g soyulmuş badem
- 200 g yufka
HAZIRLANIŞI
- Pirinci soğuk suyun altında iyice yıkayın.
- Orta boy bir tencereye yarısına kadar su koyup ateşin üzerinde kaynamaya bırakın.
- Isınan suyun içine kaynamadan önce 1 küp Knorr Tavuk Bulyon ve 1 kaşık zeytinyağı ilave edin.
- Su kaynayınca makarna haşlarmış gibi ıslattığınız pirinçleri ilave edin ve ağzı açık bir şekilde pilavı haşlayın.
- 8 dakika sonra pilavı tel veya ince delikli bir süzgeçte süzün.
- Sıcak teflon veya döküm bir tavavı ısıtın, kalan zeyinyağı ve ve enginarları ekleyip enginarları hafif kızartın.
- 1 çay bardağı su ilave edin, diğer Knorr Tavuk Bulyon’u ilave edin, 5 dakika suyu çekene kadar pişirin.
- İnce doğranmış bademi enginarı pişirdiğiniz tavaya ekleyin, süzmüş olduğunuz pilavı ekleyip iyice harmanlayın.
- Teflon veya seramik kaplama bir pilav tenceresini ateşe koyup hafiften ısıtın.
- Tereyağ veya Becel Sıvı Margarin ile tencereyi yağlayın ve yufkayı geniş bir şekilde yayın.
- Diğer tencerede karışan pilav, enginar ve bademe dereotunu ekleyin.
- Yufkanın üzerine boşaltıp kısık ateşte 15 dakika buharda pişmeye bırakın.
- Bir servis tabağının üzerine ters çevirerek servis edin.