DIŞARDA
Level completed: 9%,
Points required for next Level: 457
Overall activity: 99,5%
Achievements

Rasulûllah’tan Bir Duâ Örneği: Teheccüd Duası
İbn-i Abbas -radyallâhu anhümâ- anlatyor:
Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in geceleyin namazdan çıkınca şu duây okuduğunu işittim:
“Allâh’m! Sen’den, katndan vereceğin öyle bir rahmet istiyorum ki, onunla kalbime hidâyet, işlerime nizâm, dağnklğma tertip, içime kâmil îman, dşma amel-i sâlih, amellerime temizlik ve ihlâs verir, rzâna uygun istikâmeti ilhâm eder, ülfet edeceğim dostumu lutfetder ve beni her çeşid kötülüklerden korursun!
Allâh’m, bana öyle bir îman, öyle bir yakîn ver ki, artk bir daha küfür (ihtimâli) kalmasn. Öyle bir rahmet ver ki, onunla, dünya ve ahirette Sen’in nazarnda kymetli olan bir mertebeye ulaşaym.
Allâh’m! Hakkmzda vereceğin hükümde lütfunla kurtuluş istiyorum, (kurbuna mazhar olan) şühedâya has makamlar niyâz ediyorum, bahtiyar kullarn yaşayşn diliyorum, düşmanlara karş yardm taleb ediyorum!
Allâh’m! Anlayşm kt, amelim az da olsa (dünyevî ve uhrevî) ihtiyaçlarm Sen’in kapna getiriyor (karşlanmasn Sen’den taleb ediyorum). Rahmetine muhtâcm, hâlimi arzediyorum. (İhtiyacım ve fakrım sebebiyledir ki) Ey işlere hükmedip yerine getiren, kalplerin ihtiyâcn görüp şifâyâb klan Rabbim, denizlerin aralarn ayrdğn gibi benimle cehennem azâbnn arasn da ayrman, helâke dâvetten, kabir azâbndan koruman diliyorum.
Allâh’m! Kullarndan herhangi birine verdiğin bir hayr veya mahlûkâtndan birine va’dettiğin bir lütuf var da buna idrâkim yetişmemiş, niyetim ulaşamamş ve bu sebeple de istediklerimin dşnda kalmş ise ey Âlemlerin Rabbi, onun husûlü için de Sana yakaryor, bana rahmetinle onu da ihsân etmeni Sen’den istiyorum.
Ey Allâh’m! Ey (Kur’ân gibi, dîn gibi) kuvvetli ipin, (şeriat gibi) doğru yolun sâhibi! Kâfirler için cehennem va’dettiğin kyâmet gününde, Sen’den cehenneme karş emniyet, arkadan başlayacak ebediyet gününde de Huzûr-i Kibriyâ’na ulaşmş mukarrebîn meleklerle, (dünyada iken çok) rükû ve secde edenler ve ahidlerini yerine getirenlerle birlikte cennet istiyorum. Sen snrsz rahmet sâhibisin, Sen hadsiz bir muhabbet sâhibisin, Sen dilediğini yaparsn. (Dilek sâhipleri ne kadar çok, ne kadar büyük şeyler isteseler bile hepsini de yerine getirirsin.)
Allâh’m! Bizi, saptmayp saptrmayan, hidâyete ermiş hidâyet rehberleri kl. Dostlarna sulh (vesilesi), düşmanlarna da düşman kl. Sen’i seveni (Sana olan) sevgimiz sebebiyle seviyoruz. Sana muhâlefet edene, Sen’in ona olan adâvetin sebebiyle düşmanlk ediyoruz.
Allâh’m! Bu bizim duâmzdr. Bunu fazlınla kabul etmek Sana kalmştr. Bu, bizim gayretimizdir, dayanağmz Sen’sin.
Allâh’m! Kalbime bir nûr, kabrime bir nûr ver; önüme bir nûr, arkama bir nûr ver; sağma bir nûr, soluma bir nûr ver; üstüme bir nûr, altma bir nûr ver; kulağma bir nûr, gözüme bir nûr ver; saçma bir nûr, derime bir nûr ver; etime bir nûr, kanma bir nûr ver; kemiklerime de bir nûr ver!
Allâh’m nûrumu artr, (söylediklerimin hepsine bedel olacak) bir nûr ver, (söylemediklerimi de ihâta edecek) bir nûr ver!
İzzeti bürünmüş, onu kendisine alem edinmiş olan Zât’ tesbîh ederim. Büyüklüğü bürünmüş ve bu sebeple kullarna bol bol ikrâmlarda bulunmuş olan Zât’ tesbîh ederim. Tesbîh ve takdîs sâdece kendine layk olan Zât’ tesbîh ederim. Fazl u nîmetler sâhibi Zât’ tesbîh ederim. Azamet ve kerem sâhibi Zât’ tesbîh ederim. Celâl ve ikrâm sâhibi Zât’ tesbîh ederim. O bütün noksanlardan münezzehtir.” (Tirmizi, Deavât 30/3419)

dar vakitlerdeyim,bir uçurumun kenarında,
çığlığın yara ile buluştuğu yerdeyim,
tut beni ey hayat tut beni..
ha düştüm ha düşeceğim...