Habib baba 4.Murad zamanında yaşayan yaşlı,garib,fakir ama ALLAH dostu bir zattır...
Bir gün uzun bir kervan yolculuğundan sonra vardığı İstanbul'da bedenini temizlemek,vücudunu da ruhu gibi pak etmek için hamama gider.Fakat hamamcı Habib baba'yı içeri sokmak istemez:
''Bugün sultanın vezirleri gelecek onun için seni içeri alamam'' der.
Habib baba üzülür rica minnet yalvarır sonunda da hamamcı insafa gelir,Habib baba'ya ufak bir oda gösterip orada yıkanmasını söyler.Habib Baba'da sevinerek kendine gösterilen yere girer,yıkanmaya koyulur.....
Ve bu arada hamamcının karşısında yeni bir müşteri belirir.Boylu,poslu,genç ama fakir görünümlüdür gelen ama sadece görünümüdür fakir olan...Aslında gelen vezirlerinin ne yapacaklarını merak edip tebdil-i kıyafetle dolaşan 4.Murat'tan başkası değildir.Aynı sahne gene tekrarlanır ve hamamcı genç adamı da Habib Baba'nın bulunduğu odaya sokar...
4. Murad'da Habib Babayla aynı odada yıkanmaya başlar,bu arada yan taraftanda eğlence sesleri yükselmeye başlamıştır.Habib Baba'nın gözü genç adamın sırtına takılmıştır ve Mevlam hikmeti gereği Habib Baba'ya o gencin aslında sultan olduğunu ilham etmemiştir...
Ve yanındaki gencin kendi gibi garib biri olduğunu düşünen Habib Baba gence sırtını keselemeyi teklif etmiş.Bu teklif karşısında oldukça şaşıran genç ömründe ilk defa padişah olduğu bilinmeden kendisine iyilik yapılmasından çok mutlu olmuş ve Habib Baba'nın önünde diz çöküp sırtını ovdurmuş.
Bu arada hamamdaki alemde tüm hızıyla devam etmektedir...
Habib Baba padişah'ın sırtını bir güzel keseledikten sonra da genç adam bu iyiliğin altında kalmak istemez ve aynı teklifi Habib Baba'ya kendisi de yapar
''Gel baba''der''ben de senin sırtını keseleyeyim''
Habib Baba teklifin kimden geldiğinden habersiz kabul eder o da padişahın önünde diz çöküp sırtını keselettirmeye başlar..
Sultan bir taraftan kese yaparken bir taraftan da Habib Baba'nın ağzını yoklar:''Görüyormusun dünyayı baba''der''Sultan Murad'a vezir olmak varmış onlar içeride zevkü sefa yaparken sen ben burada iki hırsız gibiyiz''
Habib Baba Sultan'ın cümlesi bitirmesine fırsat bile vermeden Sultan Murad'ı şaşkına çeviren şu cevabı verir:''be evladım''der Sultan Murad'da kimdir sen alemleri sultanına kendini sevdirmeye bak,O SENİ SEVERSE SIRTINI SULTAN MURAD'A BİLE KESELETTİRİR.......