15.eylül.salı günü zilhicce ayı giriyor. oruca başlamaya var mısınız?
zilhicce ayının ilk 9 günü oruç tutmanın büyük sevabı var kardeşler.10. günde kurban bayramı günü de ilk etle açarak inşaallah 10 günü tamamlamış olacağız.(10. günün yani bayramın 1. gününün; bir niyeti ve sahuru yok.niyetsiz ve sahursuz tek oruç belkide.oruç demekte belki doğru olmaz oruç sevabı diyelim.günümüzde kurban keseninde eti hemen gelmiyor uzakta kesildiği için.bunu da hocamıza danışmıştım.ilk ağzımıza tatlı birşey alıyoruz sonra kahvaltı yapıyoruz.ette ne zaman gelirse ciğerinden kavurup yiyoruz bu niyetle.yani et gelene kadar beklemeyelim.bazen oluyor ki akşam namazını geçiyor gelmesi.bu da tam oruç olur ki bayramda oruç tutmak haramdır)

zilhicce ayında sadaka vermenin de büyük mükafatı var kardeşler.azı çoğu olmaz mutlaka sizde az da olsa bu sevaptan mahrum kalmamaya bakın inşaallah
bu zilhicce ayında tutulacak oruçun sahurunu imaktan beş dakika önce bitirilmesi lazım.niyet etmeyide unutmayalım imsaktan önce.niyette sahurda imsaka kadardır .
(Niyet ettim Allah cc rızası için zilhicce orucu tutmaya ) zilhicce ayında tutulacak orucun niyeti budur isteyen bunun yerine kaza orucu tutar isteyen nafile orucu tutar fakat bu niyetle tutulan zilhicce orucu ramazandaki tutulan oruç gibi sevabını alır aynı denkliktedir kaza ve nafile tutanda bu değerde değildir sadece diğer günlerde tutulan kaza ve nafile orucun sevabı gibi denktir zilhicce orucuna niyet edipte orucu tutan tıpkı ramazan gününde oruç tutmuş gibi sevap alır bunun için zilhicce orucu diğer oruçlardan daha efdal ve sevaplıdır yani kaza ve nafile orucundan kastım
( Eğer bu on gün orucu tutmak istersek (15.09.2015) salı gününden başlayarak bayram günü de etle orucumuzu açarsak on gün oruç tutmuş sayılıyoruz...Bunu yapamasak da 8. ve 9. günü oruçlu olup bayramın 1. günü etle orucumuzu açarsak üç gün oruç tutmuş sayılıyoruz... Yapılmasında bol sevap ve bol feyiz bulunan bu ameli yapmak istemez miyiz? Rabbim bizlere yapmayı nasip etsin inşaallah..)