Malzemeler


  • 200 gr ıspanak
  • 200 gr tuzsuz beyaz peynir
  • 100 gr kaşar peyniri rendesi
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 küçük soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz, Karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağ


Hazırlanışı


  1. Ispanaklari yikayip yapraklarini ince ince kiyin. Kuru sogani rendeleyip bir kasik margarinle pembelestirin.
  2. Ispanaklarin suyunu sikarak sogana ilave edin. Ispanak suyunu salip da çekene kadar kavurun.
  3. Sonra atesten alip sogumaya birakin. Sogumus ispanaga, ufalanmis beyaz peynir, kasar peyniri, un, çirpilmis yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karistirin.
  4. Sonra bu karisimi elle birkaç dakika yogurun. Ispanak harcindan küçük parçalar alin.
  5. Elinizi unlayip yassi, oval köfteler yapin. Kizgin yaga atarak kizartin.
  6. Kagit peçete üzerine alip yagini süzdürün. Servis tabagina dizip sicak servis yapin.