Malzemeler


  • 400 gram parça et
  • 10 tane milfoy hamuru
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • 2 tane soğan
  • 1 tane domates
  • 2 yemek kaşığı margarın veya tereyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıcak su


Hazırlanışı


  1. 2 yemek kaşığı tencerede eritilip etler ilave edilerek kavrulur.
  2. Etler suyunu bıraktıktan sonra çekmeye başlayınca piyaz şeklinde doğranmış olan soğanlar eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  3. 1 tane domates yıkanıp temizlendikten sonra küp küp doğranır ve kavrulan etlerin üzerine ilave edilir.
  4. 1 su bardağı sıcak su, karabiber, tuz kavrulan etlerin üzerine eklenerek kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.
  5. Etler iyice piştikten sonra ince ince kıyılmış maydanoz etlerin üzerine eklenip karıştırılarak soğumaya bırakılır.
  6. Etler delikli bir kepçe yardımı ile çıkarılıp bekletilir.
  7. 10 tane milföy hamuru unlu bir zemin üzerine konularak merdane yardımı ile enine ve boyuna açılarak hafifçe inceltilir.
  8. Açılan milföy hamurlarının ortasına hazırlanan et karışımından konularak zarf biçiminde kapatılır.
  9. Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında kızara kadar pişirilir.