***
DIŞARDA
Points: 455.346, Level: 100
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 100,0%
Achievements


Manisa Kebabı

Malzemeler
- Harç için:
- 3 çorba kaşığı margarin
- 750 gr kuşbaşı kuzu eti veya inek eti – 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç – 2 adet patates – 200 gr mantar
- Karabiber – Kekik – Tuz
- Krep hamuru için:
- 3 adet yumurta – 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un – Sıvı yağ
- 8 dilim kaşar peyniri – 2 adet domates – 6 adet sivri biber
Hazırlanışı
- Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar 3 çorba kaşığı margarinle kavuralım.
- Havuçları halka halka dilimleyin ve 3 dakika kadar daha kavuralım.
- Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Biraz su ilave edip ağır ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
- Tuz ve biberini ilave edelim.
- Krep için yumurtalar, un, süt, tuz ve sıvı yağı robotta karıştıralım.
- Teflon tavayı yağlayalım.
- Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökelim.
- Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayalım.
- İki yüzünü de pişirelim.
- Bütün krepleri pişirdikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirelim.
- Kenarlarını sarkıtalım. Ilık kebaptan delikli bir kepçeyle alıp, krepin ortasına koyalım.
- Krepi bohça biçiminde toplalım.
- Kaseyi hafifçe yağlanmış küçük bir tepsiye ters çevirelim.
- Aynı işi sekiz defa yapalım. Peynir dilimlerini üzerlerine koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 5 dakika ısıtalım.
- Fırından çıkınca krepin üstüne 1 dilim domates ve biberi kürdanla tutturup servis yapalım