Malzemeler



  • Tuz
  • Soğan(1 Adet)
  • Yarma(2 Su Bardağı)
  • Salça(1 Yemek Kaşığı)
  • Bulgur(1/2 Su Bardağı)
  • Su
  • Maydanoz(1 Tutam)
  • Domates(3 ya da 4 Tane)
  • Biber(6 yâda 7 tane)

Yapılışı



  1. Bulgurlarımızı bir kapta güzelce karıştırıyoruz ve tuzumuzu ilave ediyoruz.
  2. Ardından üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirelim dinlendirdikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
  3. Hamurumuzdan parçalar alıp baş ve işaret parmağımızda sıkıp avuç içiyle yuvarlayıp bastırıyoruz. Bu işlemi uygulandıktan sonra tuzlu suya atıp haşlıyoruz.
  4. Haşlanırken bizde soğanı kavuruyoruz ardından biberi de ekleyip kavuruyoruz sonra domateslerimizi kavuruyoruz.
  5. Haşlamış olduğumuz sudan bir kaç kaşık alıp kavrulan sosa döküyoruz üzerine de salçayı ekliyoruz az tuz atıp köftemizi süzüp sosun içine aktarıyoruz.
  6. 5 dakika karıştırıyoruz maydanozu üzerine döküp karıştırıyoruz maydanoz ölene kadar karıştırmaya devam ediyoruz
  7. Evet hazır şimdi ocağın altını kapatıyoruz. Malatya Sıkma Köftesi hazır. Afiyet olsun.