Kirazlı Tart




malzemeler
  • 2.5 su b.un
    125 gr.margarin
    1 yumurta
    1 çay b.pudra şekeri
    1 çay k.vanilya
    1 çay k.kabartma tozu
  • yarım çay b.soğuk su
Kreması için:
  • 2 yumurta
    50 gr.margarin
    1 çay b.pudra şekeri
    kabartma tozu
    vanilya
    limon kabuğu rendesi
    tarçın
    3 çorba k.badem
    kiraz
    kayısı
  • 1 çorba k. un
Üzeri için:
  • 2 yumurta
    50 gr.margarin
    1 çay b.pudra şekeri
    kabartma tozu
    vanilya
    limon kabuğu rendesi
    tarçın
    3 çorba k.badem
    kiraz
    kayısı
  • 1 çorba k. un
hazırlanışı
Karıştırma kabına 2,5 su un alınır. Üzerine oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, yumurta ve yarım çay bardağı soğuk su alınarak hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur tart kalıbına yayılaarl yarı kıvamda pişirilir. Bu arada kreması hazırlanır. Bunun için; 2 yumurta, oda sıcaklığında margarin, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi, tarçın, badem ve 1 çorba k. un karıştırma kabına alınarak karıştırılır. Hazırlanan krema yarı pişmiş tart hamurunun üzerine yayılır. Daha sonra üzerine kiraz ve kayısılar dizilerek pişirilir.