Yöre Mutfağı
Geleneksel Tekirdağ yemekleri arasında bulama, çeneçarpan çorbası, cıllık, elbesan tava, gülbarak böreği, höşmelim, hakuk, kalle, kodrul, mangır, papaz mancası, pireşe, şaraşura, yoğurtlu borani, zennik belli başlılarıdır. Her yıl “Turizm Haftası”nda, ilin geleneksel mutfağını yaşatmak amacıyla il Turizm Tanıtma Derneği’nce yemek yarışması düzenlenmektedir. iarköy-Mürfte’de üretilen üzümlerden şarap yapılmaktadır.

Yapmadan, Görmeden
Tekirdağ, Rakoczy Müzesi ve Namık Kemal Evini görmeden,
şarköy ve Kumbağ’da denize girmeden,
Tekirdağ köftesi yemeden,
şarköy şarabı, Tekirdağ rakısı almadan,
Karacakılavuz el dokumalarından almadan,
Dönmeyin…