Malzemeler.
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından çok az süt + 1 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağından biraz fazla sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 su bardağından 2 parmak eksik un
Çikolata sosu için
1su bardağı süt
1 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığından biraz fazla nişasta
1 yemek kaşığı kakao
3-4 parça çikolata
1 kaşık margarin
Önce çikolata sosumuzu yapalım...

Margarin ve çikolata hariç malzemeleri karıştırarak pişirdim,ateşten almaya yakın margarin ve küçük parçalara bölünmüş çikolata ekledim ateşten aldım eriyene kadar karıştırdım.

Soğuyana kadar arada bir karıştırdımki kabuk tutmasın...

Kek için yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çok iyi çırptım.Süt ve sıvıyağı ilave edip mikseri iki-üç saniye çalıştırıp,daha sonra un,ve kabartma tozunu eleyerek ilave ettim,tel çırpıcıyla çırpmadan pandispanya yapar gibi alttan üste doğru hamurun kabarcıklarını öldürmeden karıştırdım...

Borcamın papatya kek kalıbını sıvıyağla yağladım hamuru kalıba başalttım..Isıtılmış fırında pişirdim...
Kek pişip soğuduktan sonra ters çevirdim kalıptan çıkardım çikolata sosunu üzerine gezdirdim...
Hindistan cevizi veya fındıkla süsleyebilirsiniz.
Netten Alıntıdır.