***
DIŞARDA
Points: 1.920, Level: 26
Level completed: 20%,
Points required for next Level: 80
Overall activity: 0%
Achievements

Milföyde Levrek

HAZIRLANIŞI: Levrekleri temizliyoruz ve fileto haline getiriyoruz. Bu işlemi balıkçıya da yaptırabiliriz. Domates kurusunu küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz. Levreklerin üzerine tuz ve karabiber kırıyoruz. 4 tane levrek diliminin üzerine fesleğen sos (pesto) sürüyoruz ve sosun da üstüne doğranmış kuru domatesleri paylaştırıyoruz. Sossuz olan balık dilimlerini de diğerlerinin üzerine kapatıyoruz. Böylece arası dolu olan 4 balık elde ediyoruz.
4 milföy hamurunu merdaneyle hafifçe açıyoruz. Üstüne balıkları koyuyoruz. Milföylerin kenarlarına yapışması için yumurta akı sürüyoruz. Kalan milföyleri de balıkların üzerine kapatıyoruz. Kenarlarını bükerek kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine milföydeki balıkları koyuyoruz. Balığın alt kısmını kuyruk gibi ikiye ayırıyoruz. Baş kısmından başlayarak mutfak makasıyla çentikler atarak pullarını yapıyoruz. Gözünü yapmak için de bıçakla deliyoruz ve zeytini batırıyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için, kornişon turşuyu, dereotunu ve kapariyi ince ince doğruyoruz. Satırla iyice kıyıyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Üzerine mayonezi koyarak karıştırıyoruz. Pişmiş olan balığın yanına koyarak servis ediyoruz.