Aziz, siddik kardeslerim,
Hem mübarek Ramazaninizi, hem insaallah hakkinizda bin ay kadar meyvedar leyle-i Kadrinizi, hem saadetli bayraminizi, hem çok kiymettar hizmetinizi bütün ruhumla tebrik ve tes'id ederim.
Kardeslerim, bu defa kudsi kalemle hediyeleriniz o kadar beni minnettar ve mesrur etti ki, güya dünyayi isiklandiracak bir Nur fabrikasi ve mazi ve istikbali râyiha-i tayyibesiyle muattar edecek bir gül fabrikasi semâdan bizim imdadimiza gönderilmis ve benim arkamda kuvvetü'z-zahr olarak duruyor ve mütemadiyen çalisiyorlar diye mesrur oluyorum. Yüz binler Elhamdülillâh!
Sabri kardes, senin fasilali iki mektubun, hizmetinin makbuliyetine iki sahid-i gaybî gösterdi. Senin tabirinle Nur fabrikasina ben de "Elfü elfi masâallah, barekallah, veffekakellah" derim. Senle Siddik Süleyman, benim nazarimda ve fikrimde ve duamda daima beraber bulundugunuzdan, seninle konustugum vakit, omuz omuza ikinizi beraber görüyorum. Mâsum ve mübarek çocuklariniz duadan hissedardirlar.
Hafiz Ali kardes, senin mektubundaki tevazuun ve ihlasin ve Hüsrev'e ait medhin ve Risale-i Nur talebeleri birtek vücut hükmündeki kanaatin, senin hakkinda büyük bir ümidimi ve hüsnüzannimi tam kuvvetlendirdi. Risale-i Nur'un iki Lütfü'leri ve Mustafa'lari ve Hafiz Ali'leri, Küçük Sabri olan Nureddin ile beraber has talebeler dairesinde, Ramazan feyzine, manevi kazançlara insaallah hissedar kabul edildi. Herbir sayfalarini birer kiymettar hediye hükmünde olan nüshalarin yüzünden, ben sana çok, hem pek çok borçlu kaldim.
Hüsrev kardes, kasem ederim, benim elimden gelseydi, yalniz bu defa altin yaldizla yazdigin Mucizat-i Ahmediyeye mukabil herbir sayfasina, yalniz maddî bir ücret olarak birer altin hediye edecektim. Hakikaten ebedî bir gül fabrikasina kâtip tayin edildiginize kanaatim kat'iyet kesb etti. Rabb-i Rahime hadsiz hamd ü sena olsun. Tasavvurumda Hüsrev, Rüstü birtek isim gibi olmus. Ikinizi, Risale-i Nur'a ait herseyde beraber biliyorum ve buluyorum. Size -2- ayetine ait ve birden hatira gelen ve Sabri'nin iki mektubunun daha gelmeden manevi tesiriyle yazilan bir tetimmeyi gönderdim. Bir derece mahremdir, has ve eminlere mahsustur. Samli Tevfik, Âyetü'l-Kübrâ Suasini, Hafiz Ali'nin otuz üç ile tevafuklu tarzda bana yazsa iyi olur. Kardeslerime birer birer selam.
Duaniza muhtaç

Said Nursî

• • •
Her türlü noksandan uzak olan Allah'in adiyla. "Hiçbir sey yoktur ki Onu övüp Onu tesbih etmesin." (Isrâ Sûresi: 17:44)
Ramazan dakikalarindaki âsirelerin, yazmis oldugunuz Risale-i Nur'larin harfleriyle çarpimi adedince Allah'in selami, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
2- Ölü iken... (En'âm Sûresi: 6:122)