Gittim bitti
Son söylediğindi bana…Son kapanışıydı kapının senle…Son bakışımdı arkandan ve son kaçışımdı.
Senelerin yorgun tesellisi mağrurla çıktığın kapıya dönük..ve Vurduğun yaraya..O tesellinin tek tesellim olduğunun içimde yaktığı ateş ne!Yanarak yanıyorum sanki!
Bir çerçeveden ibaret senle yaşanılan…..içi boş ve benle yarım kalan eksik bir resim boşlukta.Tamamlamamız gereken o kadar çok şey vardıki,sen çırpındıkça ben,ben çırpındıkça sen anlamını yitiriyorduk.Hiçbir kelime bizi bir arada tutacak kadar güçlü değildi ya da biz böylesi cümlelerin sözde öznesi olmaktan öte gidemiyorduk!…Yetkinsiz kimlikler satın almada da etkin bir kabiliyetimiz vardı.Dışardan bakanlar için senin Leyla benimse Mecnundan farkımız yok gibi bir şeydi.Oyunun bir tek oyundan ibaret olmadığı gerçeğine, her bir role taktırdığımız maskelerimizden başka tek şahit yoktu..
Tabiki bizi bizden başkası anlamazdı.Anlamak da ister miydi bilmiyorum.Ama ikimizin tanımsızlığı koca bir alfabede bir noktadan ibaretti.Varlığımız bir yokluğumuzla…
Gittim bitti….
her şeyi bir çırpıda sona erdirmede maharetimize diyecek yoktu…O kadar ani döngülerle kuşatılmıştıki ruhlarımız,zamanın seyrüseferinden koparılmış saliselerde bir sen haklıydın bir ben haklı.Sürecin aksi devirdaimine fizik koşulları imkan verse bile,ikimizin olduğu düzlemde fiziğin kuralları da tanımsızdı…Herhalükarda bir açmazın ucundan tutuyorduk bırakmamacasına
Hayatı geçiştirirken kaçırdıklarımızı toplasak ipek yolunu iki kere geçmiş kadar olurduk.Aslında başlangıcımız bir hesap hatasıydı seninle,davulun dengi dengine çalacağı gerçeği sevda kör edince insanı nasıl da göz ardı ediliyormuş meğer!
Gittim Bitti…
Artık giderken ne söylediğin ne de kapı sesi…hepsine oldukça yabancıyım.Yeniden yazılmış bir kaderi ilk kez yaşıyor gibiyim,ardımca bıraktığım yılların vesayeti üzerinde.
Yeni kelimeler öğretiyor hayat her eskiyi terkedince..oysa kelimelerin değişmesinden ziyade vurguyu tahvil etmek en öncelikli işmiş..
Gittim bitti…zamanda yeri olmayan bir masaldı işte bizimkisi…
Gidince biten…bitince gidilen…
Mikiyavelis