DIŞARDA
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements

Dinleyin O Zaman Kardelinin Sesini
Dinleyin O Zaman Kardelinin Sesini
İlkin Sesini Duyurmak İçin Şöyle Duyurdu Kardelen
Taş duvarlardan atladım sana gelirken; dikenli tellere takıldı elim , incindim. Bir yanda derin bir sızı diğer yanda yere düştükçe kulaklarımın zarını delen kan sesi. Üzgünüm sana gelemezdim böyle. Dönmeliydim geldiğim yere ... Karlı yolda kanlı izler bıraktım kaybolmak için. Kurtlar ve vahşi insanlar bulabilirdi beni ancak; içim rahattı sen bulamazdın. Kan tutuyordu seni biliyordum .
Sahi Kardelen
Kaç Ferhatlar indirdim dağdan..kaç Mecnuna verdim aklımı…Siyahının gölgesinde kaç idam yaşadı ruhum. Bütün sivri yanlarımı kim törpüledi benim. Taş tutan ellerim neden bomboş .Çatık kaşlarımı hangi ayna çaldı benden. Yüzüme kim yapıştırdı bu batan gamzeyi.Yalan gülebildiğim yalan ! Hangi cadı kazanından aparılmış bu kahkahalar. Çığlıklarımı özlüyorum …???
Biliyor musun Kardelen
Mevlevi dergahlarında dolaştım senden önce. Beyazlar içinde döndüm öylece. Amaçsız bir yürüyüşün marjinal şarkılarını okuyordu dudaklarım. Mistik yaşamak , vurdumduymaz olmak değilmiş, biliyor musun ? En yasak, en hapsedilesi fikirlere orda bulaştım. Değiştim. Beni değiştiren sessizlik mi sensizlik mi çıkaramadım. Tek bildiğim birilerine benzemek isteyişim .. ney eşliğinde dönüyorum ‘ oldum Mevlana gibi ….
Sonra.....Kardelen
Taş köprülerde emekledim, büyümek için büyüyüp yürümek için. Korunmasız bir köprü ve beni çağıran su sesi. Yemin ederim atlayabilirdim. Yalan değil, aklıma geldin ama beni tutan sen değildin. Acziyetimi sen bile görmedin.Yara bere içinde savunmasız bir leylaydım .Sesimi yutan dağların ve yüzüme çarpılan yalnızlığım... Yüreğimde yankılanan, dağları kıskandıran bir seda: ….sana yakınım.
Aslında Kardelen Birde Rabbıma
Anladım ki Kardelen sana geldiğimi sandıkça senden kaçıyormuşum. Geri giden adımlarımın iradesine kalbim bile dayanamadı ve senden gittim tam ‘ben geldim’ diyerek sana kardelen buketi uzatacakken. Sahi sen severdin kardelenleri, oysa ki senin gibi sancılı doğan her bebek bilirdi ‘kardelen çilesini’
Dinleyin Ozaman Kardelenin Feryadını
Beyazın içinden gelen Karların içine düşen
Sevginin sıcağına Kucağına düşen Yalnız Kardelen
Bu Çaresiz soğukta Ayazlara Kalmış Kardelen
Üşüyen Kardelen Kimsezdir Artık
Ağla Artık Kardelen Kendi Haline Ağla
Bir Tek Senmi Yalnızsın Kimsezleri Düşünmedinmi
Bu Çaresizlikler İçinde Soğukta Yalnız Kalmışlara
Kimi beklersin bilmemki Kardelen?
Kalma yalnız
Tek başına kardelen
Ağla Artık Kardelen Kendi Haline Ağla