allah razı olsun
Selamün Aleyküm,
Kardeşim Allah razı olsun.Güzel bir paylaşım.
Birde arapça metnini koysaydınız daha güzel olurdu.Çünkü, Harfler söylenirken,Türkçemizde karşılığı olmayan harfler var ki biz burada o harflerin neler olduğunu bilemiyoruz.Mesela "infehni" kelimesinde ki "h" harfi hangisidir? ince "he" mi yoksa kalın "ha" mı yoksa "kalın"hı" harfi mi? Bu bir eleştiri değil. sadece bilemediğim için yazıyorum.Bir başka okunuş olarak "nafhati" kelimesi "n" harfi ile "f" harfi arapçada ince harflerdir.Burada ki "nafhati"olarak yazdığınız kelimede "n" harfinden sonra"uzatma harfi olarak "elif" harfi var mıdır? Ben sadece 2 kelime hakkında yazdım.
Saygılarımla..
.
Ayrıca, bir kimse bir derde veya borca giriftâr olursa, “Allahümme innî eûzü bike minel hemmi vel hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli ve eûzü bike minel cübni vel buhli ve eûzü bike min galebetid deyni ve kahrirricâl” duâsını okusun, buyurulmuştur.
Anlamı:Ey Allah’ım! Her çeşit üzüntüden ve üzücü şeylerden sana sığınırım. Çaresiz kalmaktan ve uyuşukluktan sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borç altında kalmaktan ve insanların zulmünden Sana sığınırım
Diğer dualarında arapça ve açıklamasını müsaid zamanda ekliyecem inş...Dua ile...
Şu an'a kadar yaşadığım ve şuandan sonra gelecek, parazitlere, virüslere karşı için
''La havle ve la kuvvete illa billahil aliyil azim''
.
''La havle ve la kuvvete illa billahil aliyil azim''
Üye
Sıkıntılardan, Borçlardan, Tembellikten, Miskinlikten Kurtulmak İçin Dua
Dua : Allahümme inni eûzü bike minel hemmi vel hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli ve eûzü bike minel cübni vel buhli ve eûzü bike min galebetid deyni ve kahrir ricâli.
Manası: ''Allah'ım! Sıkıntıdan, üzüntüden sana sığınırım. Ve âcizlikten, tembellikten sana sığınırım. Ve borçluluktan, insanların kahrından sana sığınırım.''
Bu duâ hakkında Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadis-i şerifinde şöyle beyân etmiştir:
-Okuduğunuz zaman sıkıntınızı giderecek ve sizi borçtan kurtaracak bir duâ öğreteyim mi?
-Evet yâ Resûlâllah denildiğinde, Efendimiz (S.A.V) de:
-Siz sabah, akşam bu duâyı okumaya devam ediniz.
Diyerek yukarıdaki duâyı buyurmuşlardır.
Bu hadis-i şerifi rivayet eden zât: Ben bu duâyı okumaya devam ettim.Allah benim borçlarımı ödeme kolaylığı verdi ve sıkıntımı giderdi, demiştir.
Cenâb-ı Allah cümlemizi maddi ve manevi bütün sıkıntılardan kurtardığı kullarından eylesin. Amin
Notası kayıp bir müziğim bu zamanda,Ses tellerim titrer, konuşamam yanında,Arzu halimi ancak bilirse O bilir,Yarın Hak divanında...