İnsan ne tuhaftır ki, bir-iki günlük misafir olarak bulunduğu bu Dünya'da kendini aldatır. Her gün cenaze sahnelerini seyrettiği halde, ölümü kendine uzak görür. Kendisini, kaybetmesi her an muhtemel olan fani emanetlerin daimi sahibi sanır. Halbuki insan, ruhuna ceset giydirilerek bir kapıdan Dünya'ya dahil edildiğinde, artık bir ölüm yolcusu demektir. O yolun bir hazırlık mekanına girmiştir de bunu hiç hatırına getirmez. Bir gün gelir, ruh, cesetten soyundurulur. Ahiret kapısı olan kabirde diğer bir büyük yolculuğa uğurlanır. Yasin süresinde buyurulur:
"Kime uzun ömür verirsek, biz onun gelişmesini tersine çeviririz. Hiç (bu manzarayı) düşünmüyorlar mı? (Bu ibretli yolculuğu idrak etmiyorlar mı?) (Ayet:68)
Ey salih ve saliha müminler , aynadaki son nakşa bak! Bir güzelin ihtiyarlığındaki çirkinliğini ve bir binanın harabe haline gireceğini düşün (de aynadaki yalana aldanma!... )"
İnsan ibret almaz mı ki, her fani varlığın tazelik ve zindeliği zaman değirmeninde daimi bir surette öğütülmektedir! Ahiret'siz yaşanan bir Dünya'da nefsani hayatı besleyen iltifatlar, Dünya oyuncakları, büyük İstikbal adına ne korkunç bir aldanıştır!..
Ya Rab! Dünya'ya dalıp kendisini bir bardak suda helak edenlerin akıbetinden bizleri koru! Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Rabbim!.. Amin.
hayırlı cumalar kevser denizi
Yuvasız Kuşa Bile Dal Verip Yuva Kurduran Rabbim...Hakkımızda En Hayırlısı Neyse Bizlere de Onu Nasip Eyle. AMİN..
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
Hayirli Cumalar InsAllah Allah Tüm Dualarimizi Hayira Cevirip Kabul Eylesin
Amin
Cuma Günü Salavat Getirmenin Önemi Cok Fazla Bu Nedenle Bir Salavatta Bugun Lütfen Bizim Icin,
Hepimiz Icin, Baris Icin, Insanlik icin, Hersey Icin, Onun icin (Sav)
Allahumme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed...
Fazilet-i Cuma
Cumadır mümin bayramı,
Ederler anda seyranı,
Hafızlar okur Kur'an'ı,
Ne bahtılu erenlere.
Cumadır mü'minler cem'i,
Münafığın sağır sem'i,
Duymaz mı salat-selamı,
Ne bahtılu erenlere.
Cemaat dinler hutbeyi,
Halikım verir rütbeyi,
Giyerler yeşil cübbeyi,
Ne bahtılu erenlere.
Cumaya verelim canlar,
Hutbe okuyor imamlar,
Melaike çok saf bağlar,
Ne bahtılu erenlere.
Cuma günü mü'minlere,
Hakkın ihsanı anlara,
Müjde gider hurilere,
Ne bahtılu erenlere.
Cumanın çok fazileti,
Kılanların var beratı,
Selamet geçer sıratı,
Ne bahtılu erenlere.
Cuma namazı nazlıdır,
Esrarı Hak hem gizlidir,
Kılanlar bedir yüzlüdür,
Ne bahtılu erenlere.
Gel Cumaya kalma geri,
Can bedende varsa diri,
Soyun günahtan ol ari,
Ne bahtılu erenlere.
Meftuni sende kıl cuma,
Bu günü yarına koma,
Nasip mi? gelecek cuma,
Ne bahtılu erenlere,
Abdullah Odabaş/meftuni
Görmesekte birbirimizi,
Duyamasakta seslerimizi,
Sakın haa ayrıyız sanma,
Üzme güzel yüreğini, çaresiz yanma.
Bir kere gönle giren vuslatı bekler değil mi?
Söylesene; ayrı yerlerde olsakta baktığımız aynı gökyüzü değil mi?
Allah’a bin kere hamd olsun. Sonra, ben cemiyetin iman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun.
______♥ (¯`:´¯)♥___AVUÇLARIN AÇILDIĞI
____♥ (¯ `•..........\\|/.•´¯)♥
____♥(¯ `•.(۞).•´¯)♥__GÖZLERİN YAŞARDIĞI
____♥ (_.•´/|\\`•._)♥
..._______♥(_.:._)♥____İLAHİ ESİNTİLERİN
......________║¯█€
________║¯█_€€___KALPLERİ OKŞADIĞI
________║¯█__€€€
________║¯█_€€€€€__ANIN BİR ÖMRE
________║¯█€€€€€
________€€€€€€___BEDEL OLDUĞU
______€€€€€€
_____€€€€\'¯█___BU GÜNDE
____€€€€║¯█
____€€€_║¯█___DUALARDA
_____€€_║¯█
_______€║¯█___BULUŞMAK DİLEKLERİMLE
_________CUMANIZ MÜBAREK OLSUN DOSTLAR...
İnsanları sev ve kimseyi kendinden alçak görme. Tevazu sahibi ol, zira en halis ziynet alçakgönüllülüktür. Mütevazi olan kimse, en güzel ziyneti takınmıştır. Kimseyi kendinden aşağı görme. Hayatta haset etmeden say, kıskanmadan sev. Bazı insanlar, başkasındakini istemez. Öyle olma. Gıpta et, fakat haset etme. Zira Allah'ın huzuruna fesatla çıkılmaz..Süleyman Hilmi Tunahan
YALAN" Zeka işidir.. dürüstlük ise Cesaret..
Eğer "ZEKAN" yetmiyorsa yalan Söylemeye..
Cesaretini kullanda "DÜRÜST" olmayı Dene.
Necip Fazıl Kısakürek
CUMA’nız mübarek olsun Dostlarım...
![]()
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
.
Bugün bayram olsun
Hüzünler dönüşsün sevince.
Rabbim yaralarımızı sarsın Rauf adıyla
Kalbimizdeki marazları gidersin Şafi namıyla
Cumanız mübarek olsun!
Olsun ki, yürekler atsın Allah Allah diye.
Olsun ki, aşk-ı Muhammed gönüllere azık olsun.
Olsun ki, paramparça bu ümmet;
kardeşlik bilinciyle kaynatılmış, tevhid temeli üzerine kurulmuş,
çatısı Kuran, ziyneti sünnet olan bir kaleye dönüşsün!
Cumanız Mübarek Olsun.
Allah aşkı neler yaptırmaz ki insana?
Bir can değil, binlercesi feda olsun yoluna.
Cumanız Mübarek Olsun