4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: Eşinize değerli olduğunu hissettirin

Share
    DIŞARDA
    Level completed: 67%,
    Points required for next Level: 99
    Level completed: 67%, Points required for next Level: 99
    Overall activity: 0%
    Achievements
    feri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    Tekirdağ
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    17

Standart Eşinize değerli olduğunu hissettirin

.

Hep evliliğin güzelliğinden bahsedilir. Kimi zaman yapılan araştırmalarda evlilerin bekârlara oranla daha uzun yaşadığı, mutlu olduğuna dikkat çekilir.

Evlilik iyi güzel de ya mutluluk yakalanmazsa? Ya eşler, birbiriyle geçinemezse? Soluğu mahkeme kapısında mı almak gerek? Biraz sabır, biraz çaba, biraz gayret ve fedakârlıkla yıkmaya değil yapmaya çalışmak gerek. Bunun için de:

Eşinizin değerli olduğunu hissettirin. Eşinize kendisi için özel ve önemli olduğunu hissettirin. Sadece kadın değil erkek için de değerli olduğunu bilmek mutluluk verir.

Saygı sınırını aşmayın. Saygısız tavırlar, inşa edilen güzel bir eve inen balyozdur. Güzel söz ve davranışlar ise sıvaları dökülmüş binayı sıvayıp, boyayıp cilalamaktır.

Fedakârlıkta bulunun. Fedakârlık, sevgi pınarını çoğaltmak, "neden fedakârlıkta bulunacakmışım bana ne" kelimesi ise o pınarı kurutmaktır.

Sorumlu olun. Bütün sorumluluğu eşinizin omzuna yıkmayın. Gün gelip yorulduğunda frenleri patlayan araba gibi sağa sola savrulacağını unutmayın. Her iki eşin de sorumluluğunu bilmesi hayat yükünü hafifletir.

Alev gibi parlamayın. Olaylar karşısında alev gibi parlayıp eşinizin gönül sarayını yakmayın. Hem kendinizi hem eşinizi mahveden öfke küpüne binmek yerine sabır ağacının dallarına tutunun.

Keşke demeyin. "Keşke seninle evlenmeseydim" yerine "iyi ki, seninle evlenmişim" sözü tren raylarının yönünü değiştirmek gibi eşin iyi yöne doğru yönelmesine zemin hazırlar. Aksi ise eşin daha çok zıtlaşmasına sebep olur.

Pozitif olun. Her zaman pozitif olmaya çalışın. En basit şeyde "Zaten sen hep böyle saçma sapan işler yaparsın." gibi cümlelerle karşı tarafı suçlamayın. "Olur böyle şeyler hallederiz" diye pozitif düşünün.

Şefkatli ve merhametli olun. Evladınıza gösterdiğiniz, sevgi, şefkat ve merhameti eşinize de gösterin. Onun hayat bulması için havası, suyu, yağmuru, güneşi olun. Çiçeklerin bile havasızlıktan ve susuzluktan kuruduğunu unutmayın.

Aşırı beklenti içinde olmayın. Gençler, evlilikten olağanüstü bir mutluluk bekler. Oysa olağanüstü beklenti içinde olmak insana hayal kırıklığı yaşatır.

Zor insan olmayın. Müşkülpesent ve karamsar bile olsanız bu huyunuzun yönünü değiştirmeye çalışın. "Ne yapayım ben zor bir insanım, beni böyle kabul et" demek çözüm değildir. Taşlar bile yontularak heykele dönüşebiliyorsa insan zor da olsa bazı şeyleri aşabilir.

alıntı
    İnsanları sev ve kimseyi kendinden alçak görme. Tevazu sahibi ol, zira en halis ziynet alçakgönüllülüktür. Mütevazi olan kimse, en güzel ziyneti takınmıştır. Kimseyi kendinden aşağı görme. Hayatta haset etmeden say, kıskanmadan sev. Bazı insanlar, başkasındakini istemez. Öyle olma. Gıpta et, fakat haset etme. Zira Allah'ın huzuruna fesatla çıkılmaz..Süleyman Hilmi Tunahan

YALAN" Zeka işidir.. dürüstlük ise Cesaret..

Eğer "ZEKAN" yetmiyorsa yalan Söylemeye..
    Cesaretini kullanda "DÜRÜST" olmayı Dene.

Necip Fazıl Kısakürek

DIŞARDA
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 75,0%
    Overall activity: 75,0%
    Achievements
    MaHiR 01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Yer
    Bir Boğaz yedi tepe
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    10

Standart Cevap: Eşinize değerli olduğunu hissettirin

Güzel bir paylaşım. Emeğine sağlık feri kardeşim. Allah c.c razı olsun...
    Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.
    13.Asrın Müceddidi
    BEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ

DIŞARDA
    Level completed: 52%,
    Points required for next Level: 73
    Level completed: 52%, Points required for next Level: 73
    Achievements
    ezel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    16

Taşlar bile yontularak heykele dönüşebiliyorsa insan zor da olsa bazı şeyleri aşabilir.

emeğine sağlık ,güzeldi

DIŞARDA
    Level completed: 22%,
    Points required for next Level: 315
    Level completed: 22%, Points required for next Level: 315
    Achievements
    Nuralanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vip Özel Üye
    Yer
    xxx
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

Allah cc emri peygamber efendimiz s.a.v ' in sünneti hiç güzel olmaz mı evlilikte efendimizi s.a.v'i örnek alsak efendimiz eşlerine nasıl davranmış ona göre yaşasak herşey çok güzel olurdu bir örnek ;Hz Aişe, kendisini tanıtırken, önce babasının ismiyle, “Ebubekir kızı Aişe” diyor ve ekliyordu; “ Ben Allah’ın Sevgilisinin Sevgilisiyim.” O Resulün Sevgilisiydi. Bunu bilmesine rağmen sormadan edemezdi. “Ey Allah’ın Resulü, beni seviyor musun?” Allah’ın Resulü bu ne biçim soru demiyor, sevmesem burada ne işim var demiyor. Cevap veriyor; “Evet Ya Aişe, tabi seviyorum!” Bununla yetinmiyor Hz Aişe validemiz, dahasını da merak ediyor, acaba nasıl seviyordu? Hemen soruyor; “Beni nasıl seviyorsun?” Peygamberimiz sevgi tanımlamasını yapıyordu sevgili eşine. İçten, samimi ve hayran kalınan bir ifadeyle; “Kördüğüm gibi…” Sevgiye bakın, aşka bakın. Açılmayan, çözülmeyen, kördüğüm gibi sevgi. Hz Aişe aldığı bu cevap karşısında çok memnun kalmıştı. Ve her zaman da alacağı cevap kendisini daha da mutlu edeceğinden sık sık sorardı; “Ey Allah’ın Resulü Kördüğüm ne alemde?” O Yüce Resul, her defasında, Hz Aişe’yi memnun eden cevabını veriyordu; “İlk günkü gibi..”

Emeğine sağlık çok hassas bir konu teşekkür ederim. Rabbim ebeden razı olsun
    Allah’a bin kere hamd olsun. Sonra, ben cemiyetin iman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun.