Allah cc razı olsun güzel bilgiler
Allah cc razı olsun güzel bilgiler
Allah’a bin kere hamd olsun. Sonra, ben cemiyetin iman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun.
99 Hastalığa karşı
-Ebu Hureyre radıyallahü anh rivayet ediyor:
Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu:
"La havle vela kuvvete illa billah"
en küçüğü üzüntü olan doksan dokuz hastalığa karşı en güzel bir devadır.
Hastalıkların Evi
Peygamberimiz aleyhisselam buyurdular:
-Mide hastalıkların evidir. Onu (doldurmayıp) boş bırakmak(perhiz) onun şifasıdır.
Parmak Araları Temizliği
Abdest aldığın zaman,el ve ayak parmaklarının arasını iyice ovuşturup temizle.
Tirmizi-Taharet-30
Abdestte Sağlık
-Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu:
Ey Enes! Abdesti güzelce al! çünkü abdest sağlığını korur.
İ.Kesir6/95
a.g.e
"Evliyanın kılıcı kınında değildir. Kimseyi kesmezler ama üzerlerine giden kesilir"
Emeğine sağlık Allah c.c razı olsun kardeşim...
Ben cemiyetin îman selâmeti yolunda dünyamı da âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmibeş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun. Kur'ânımız yeryüzünde cemaatsiz kalırsa Cenneti de istemem; orası da bana zindan olur. Milletimizin îmanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmağa razıyım: Çünki; vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur.13.Asrın MüceddidiBEDİÜZZAMAN SAİD-İ NURSİ
AKŞAM YEMEĞİ
H.z Enes radıyallahu anh anlatıyor:"Resüllulah aleyhisselatü vesselam buyrdular'ki:"Bir avuç hurma ile de olsa akşam yemeği yiyin. zira akşam yemeğinin terki ihtiyarlık sebebidir."
Tirmizi 1857
"Evliyanın kılıcı kınında değildir. Kimseyi kesmezler ama üzerlerine giden kesilir"
Kur'an Şifadır
-Peygamberimiz aleyhisselam buyurdu:
Sizlere iki şifayı tavsiye ederim.Biri bal diğeri de Kur'an'dır.İ.Mace 3452
Böbrek sancısı
-Böbrek sancısı böbrekteki sinirdendir.Hareket ettiği zaman sahibini hasta eder.Bu hastalığı ılık su ve bal şerbeti ile tedavi ediniz.
C.Sağır 2/10
Emeğine sağlık Allah cc ebeden razı olsun
Allah’a bin kere hamd olsun. Sonra, ben cemiyetin iman selâmeti yolunda âhiretimi de feda ettim. Gözümde ne Cennet sevdası var, ne Cehennem korkusu. Cemiyetin, yirmi beş milyon Türk cemiyetinin imanı namına bir Said değil, bin Said feda olsun.
Göz Değmesi
-Hz. Aişe radıyallahü anh anlatıyor:"Resülullah aleyhisselatu vesselam buyurdular'ki:"(Göz değmesinden)Allah'a sığının.Zira göz değmesi haktır."
a.g.e
Güzel koku
Hz. Ali'nin oğlu Muhammed,Peygambe Aleyhisselam'ın eşi Aişe'ye:"Peygamber Aleyhisselam güzel koku kullanırmıydı?" diye sormuş.Aişe de:"Evet;misk ve amber gibi kokusu olup rengi olmayan,erkeklere mahsus, güzel kokular kullanırdı" demiştir.
a.g.e
Kan Hücumu(Hipertansiyon)
-Peygamber Aleyhisselam:" Sıcakların arttığı zaman vücuttan kan aldırmakla sıcağın zararını gidermeye çalışınız!Zira sıcakta sizden birinizin kanı hücuma geçerek onu öldürmesin!
"Gerçektem kan,sahibine hücum ettiği zaman kişiyi öldürür" buyurmuştur.
a.g.e
Peynir
-İbnu Ömer radıyallhu anhüma anlatıyor:"Tebük'te Resülullah aleyhisselatu vesselam'a Hıristiyanların yaptığı peynir (kalıbı) getirilmişti..bir bıcak istedi.Besmele çekip kesti ve yedi."
a.g.e
Ekmekle Hurma
-Yusuf İbnu Abdillah İbni Selam radıyallahu anhüma anlatıyor:"Resülullah aleyhisselatü vesselam, bir miktar arpa(ekmeği)aldı.Üzerine bir hurma koydu ve:"Bu şuna katıktır!" buyurdu.
a.ge.
Allah razı olsun çok guzel bılgıler verıyorsunuz