***
DIŞARDA
Points: 39.109, Level: 100
Level completed: 0%,
Points required for next Level: 0
Overall activity: 0%
Achievements


Ev Yapımı Sandiviç Ekmeği

MALZEMELER
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 küçük paket toz maya (10gr.)
- Tuz ve aldığı kadar un
- İç malzeme; Dilediğiniz çeşit peynir, zeytin, salam, domates vb...
- Ben maydanozla karıştırılmış yağlı beyaz peynir, domates ve ceviz kullandım.
TARİF
- Mayayı ılık suda eritin. Ilık süt, tereyağı, sıvıyağı, yumurta akı, şeker ve tuzu da ekleyerek karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra mandalina kadar iriliklerde bezeler alıp fırın tepsisine koyun. Vaktiniz varsa 10-15 dakika da burda mayalanmasını bekleyin.
- Üzerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürün.Daha sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişdikden sonra aralarını keserek içine dilediğiniz kahvaltılık malzemeden koyarak hazırlayın.