2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Armut Köftesi

    Share
  1. #1
    ***
    DIŞARDA
    Points: 39.109, Level: 100
    Points: 39.109, Level: 100
    Level completed: 0%,
    Points required for next Level: 0
    Level completed: 0%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Günışıgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye

    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Yer
    memleketim (sivas) yaşadığım yer (istanbul)
    Mesajlar
    6.281
    Points
    39.109
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    23

    Standart Armut Köftesi


    Davetlerin vazgeçilmezi olmaya aday bir tarif...

    MALZEMELER

    • 500gr. içli köftelik bulgur
    • 2 adet yumurta
    • 2 avuç un
    • Haşlamak için 3 lt kaynar su
    • Kızartmak için 100-150 gr tereyağı


    İÇ MALZEME


    • 500 gr. tavuk kıyması
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı pulbiber
    • 1 tatlı kaşığı kekik
    • Tuz


    TARİF


    1. Tavuk kıymasını bir tencereye alıp suyunu çekip bırakana kadar kavurun.Kıyma suyunu çekmeye yakın ince doğranmış soğan, tuz, biber, salçayı ve ocaktan almaya yakın kekik ilave edip soğumaya bırakın. İçi buzdolabında tutarak dondurabilir ya da birkaç saat önceden hazırlayabilirsiniz.
    2. Diğer yandan içli köftelik bulguru nemlenecek kadar az bir suyla ıslatın. (oda sıcaklığında su)Tuzu, unu, ve yumurtayı ilave edip ara sıra elinizi ıslatarak yoğurun. (fazla sulu olmamasına dikkat edin köftenin açılması zor olur ve dağılabilir.) Elinizle açtığınızda açılacak kıvama gelene kadar.
    3. Yoğurduğunuz köfteden cevizden az büyük parçalar alıp avcunuzun içinde tutarak diğer parmaklarınızla havuz şeklinde açın.
    4. Kıymalı harcı açtığınız köftelerin içine doldurup yavaşça büzerek kapatın ve armut şekli şekli vermeye çalışın. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
    5. Derince bir tencerede kaynayan suya tuz ilave ederek köfteleri tek tek kaynayan suya bırakın. Kaynamaya başladıktan yaklaşık10 dk. sonra kadar köfte leri delikli bir kepçeyle bir süzgece alın.
    6. Daha sonra geniş bir tavada eriyen tereyağında arkalı önlü çevirerek yağlayın. Nane yapraklarından saplı şekilde kopararak köftelerin tepesine batırıp armut görüntüsünü tamamlayın. Sıcak sıcak servis yapın.


    Kadınca Kararınca


  2. #2
    ***
    DIŞARDA
    Points: 10.492, Level: 68
    Points: 10.492, Level: 68
    Level completed: 11%,
    Points required for next Level: 358
    Level completed: 11%, Points required for next Level: 358
    Overall activity: 0%
    Overall activity: 0%
    Achievements
    Dj Hak_Yolcusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Üye

    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Yer
    Kayseri
    Mesajlar
    2.142
    Points
    10.492
    Post Thanks / Like
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Cevap: Armut Köftesi

    Oy Oy Oy ne güzel bir yemektir o Allah razı olsun Acıkmıştım bende.
    bagırmaa Zahmet olmazsa abla Bir Porsiyon alabilir miyim?
    :D
    Notası kayıp bir müziğim bu zamanda,
    Ses tellerim titrer, konuşamam yanında,
    Arzu halimi ancak bilirse O bilir,
    Yarın Hak divanında...

Benzer Konular

  1. Balık Köftesi
    By incifiliz in forum Balık Yemekleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 08.08.09, 17:23
  2. Armut « Besinler ve Özellikleri
    By ArzuNur in forum Besinler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 24.06.09, 23:11
  3. Armut
    By BuRaK in forum Ziraat Ödev
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 25.07.08, 16:45
  4. Armut
    By Kartal__13 in forum Besinler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.06.08, 22:54
  5. Armut Marmelatı
    By Konyevi Nisa in forum Reçeller - Marmelatlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12.06.08, 15:46

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •