Bismillahirrahmanirrahim

Cenab-i Hak buyuruyor...

"Yeryüzünde yürüyen her canlinin rizki, yalnizca Allah'in üzerinedir... Allah o canlinin durdugu yeri ve sonunda birakilacagi mekani bilir... (Bunlarin) hepsi acik bir kitapta (levh-i mahfuz'da) dir..."

(Hud, 6)

Rasulullah (sav) buyurdular....

"Allah-u Teala, Ademolunun riziklari ile vazifeli olan meleklere söyle buyurur... Herhangi bir kulu, bütün tasa ve düsüncesini tek bir seye (yani Rabb'ine) teksif etmis bir sekilde bulursaniz, ona göklerin ve yerin rizkini garanti edin! Herhangi bir kulu da adaletle (istikametten ayrilmayarak) rizik ararken bulursaniz, ona iyi davranin ve (yolunu) kolaylastirin!.."

(75 Kudsi Hadis'in Tercüme ve Serhi, Ebu Hüreyre'den rivayet)

Ebu Hazim Hazretleri buyurur...

"Dünyanin tamamini iki seyde buldum... Birincisi benim rizkim, ikincisi baskasinin rizki… Benim rizkim olan, sayet ben bir rüzgara binsem ve ondan kacsam da sonunda yine bana ulasir... Baskasinin rizkini elde etmek icinse rüzgar üzerine binsem ve pesinden gitsem de asla onu elde edemem..."

Bu hakikate ragmen insanlarin zihnini, elde edememe veya kafi gelmeme endisesine sürükleyen ve son derece mesgul eden hususlarin basinda "nasip, kismet ve dünyalik" diye de ifade edilen "rizik" mes'elesi gelir...

Halbuki rizik, kader programinin agirlik merkezini teskil eder... O, insanin ana karninda tesekkülü ile baslar, kader sicilindeki kayitlara uygun olarak ecele kadar devam eder... Ecel, bir manada dünyaya aid rizkin bitim noktasidir.

Rizik, bütün mahlukat icin ezelde takdir olunmustur... Artmaz ve eksilmez... Sebeplere tevessül ise, rizka sebep olarak takdir olundugu kadar netice verir...
( Gönül Bahcesinden Muhabbetteki Sir)

Bu dünya carsisinda ömür sermayemize dikkat etmeliyiz insaAllah... Sayili nefeslerimizi dünya metalarindan üstün tutmaliyiz.... Ebedi kari elden kacirmamaliyiz...
Faniyi verip ebediyyeti satin alan, dalaleti birakip hidayeti tercih eden hakikat ve fazilet yolcusu olmaliyiz....
Ey Allah'im! Bizleri temiz ve helal riziklarla merzuk kil ve salih amellere muvaffak eyle!
Amin...Amin...

...Selatu Selam Ile...

...Fi Emanillah...